Monday, 22 September 2014

I´m in love with Thonet

Kotimme tilalla aikoinaan sijainneen mattokaupan eteinen oli sangen tilava. Ja sitä myöten niin myös meidän kotimme eteinen - luojan kiitos. Tältä osin huonejärjestykseen ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia. Tosin tämäkin huone kävi läpi täydellisen pintaremontin, mutta muutoin huoneen toiminnot säilyivät ennallaan. Selkeä suunnitelmamme oli se klassinen: riittävästi säilytystilaa kengille ja vaatteille, penkki, pöytä ja peili sekä valaistus. That´s about it. 

Kodin eteinenhän on asunnon käyntikortti, se kertoo asujastaan aina jotain. Niinpä päädyimme tässäkin tilassa yhdistelemään uutta ja vanhaa. Vanhan virkaa sai toimittaa Thonet:n valmistama vanha rottinkisohva, jonka ostimme nettihuutokaupasta Bukowskismarket:ista Tukholmasta.


Tässä sohvassa oli jotain joka viehätti. Kaarevat muodot ja patinoituneet puuosat kertoivat omaa tarinaansa menneistä. Istuinosan rottinki oli vastikään uusittu ja sohva oli siis ostettaessa varsin hyvässä kunnossa.
Sohvan vieressä lattialla näkyvät, joskus aikoinaan Pentikin alennusmyynnistä pelastetut korit, puolestaan palvelevat kenkäsäilyttäjän virkaa. Meistä jokainen varmaan tietää millainen kaaos eteisessä voi vallita jollei säilytys ole järjestetty helpolla tavalla. Koreissa säilytämme lähinnä "ei niin hienoja" kenkiä eli vapaa ajan tennareita, sandaaleja lenkkareita tms. Paremmat kengät löytävät paikkansa vaatehuoneen uumenista ja eteisen suuresta säilytyskaapista. Lapalman pikkupöytä on ostettu joskus aikoinaan toimistokalusteita myyvästä Modeosta.


Tällä hetkellä sisustuslehdissä näkee paljon Thonet:n aitoja kahvilatuoleja tai heidän uudistuotantoaan tai sitten vastaavan mallisia tuoleja, jotka kulkevat eri nimillä. Niitä yhdistellään huolettomasti erilaisiin tuoleihin ja se toimii mielestäni hyvin. Harmi vaan ettei meillä ole tällä hetkellä tarvetta uusille tuoleille.

En tiedä onko Bukowskismarket tuttu sinulle, mutta jollei ole, suosittelen tutustumaan. Ainakin mikäli tämän tyyppiset istuimet sopivat sinun tyyliisi. Tavallisesti heidän nettikaupassaan on useita Thonetin tuoleja tai muita huonekaluja myynnissä. Voit ostaa tavaraa myös Ruotsista ja heidän kauttaan saat samalla tilattua kotiin kuljetuksen, joka meidän kohdallamme toimikin moitteettomasti.

Kannattaa kuitenkin katsoa tarkkaan esineiden kuvaus ja erityisesti kunto, sillä tällainen rakenne huonekalussa ei ole kaikkein kestävimpiä. Sen vuoksi, vaikkakin rakastan tuota meidän sohvaa, on itselleni herännyt ajatus josko siitä pitäisi luopua ja hankkia jokin paremmin kulutusta kestävä penkki tilalle. 


When we renovated our home couple of years ago we did not have to make any major changes in the  hallway. The old carpet shop it used to be had the right proportions and the only thing we needed to do was to fix the floor, paint the walls and ceilings. A hallway tells always something about the home owners. So we decided to follow the rule: mix old and modern in the same space. The antique Thonet sofa was bought in the internet auction Bukowskismarket. They transport each week objects from their auction houses to pickup points in Stockholm, Helsinki, Gothenburg, Malmö and Norrköping. Delivery takes about 1-3 weeks.

The sofa is authentic and old and I love it. Thonet still reproduces some chair models and they can often be seen in interior magazines. I think the old pieces tell their story about the past but I want to combine the old with new pieces. Therefore we have stored our sneakers and some other shoes in the baskets from the Finnish Pentik and bought several years ago a small table from Italian producer Lapalma.


4 comments:

 1. Voi kiitos kun vinkkasit tänne!!! Ihana sohva! Tykkään niin paljon Thonetin tuoleista ja siks ylläri ylläri ostin meillekin niitä :) Olen ollut kyllä supertyytyväinen. Juuri tänään vanhempani miettivät meidän uusien tuolien eroa heidän vanhempiin tuoleihin. Jännästi ne on vuosien aikana muuttanut hieman mallia, mutta onneksi ei liikaa :)

  Oikein mukavaa viikonloppua <3

  ReplyDelete
 2. Mustat modernimmat Ton tai Thonet tuolit ovat mielestäni todella kauniit. Pohdinkin minne meillä vielä tarvittaisiin lisää tuoleja;)

  ReplyDelete
 3. Kaunis koti teillä, ja tuo sohva on niin ihana! :)

  ReplyDelete
 4. Kiitos! Jokaisen oma koti on kaunis, sillä jokainen on laittanut ja sisustanut sen itselle mieleiseksi. Siksi sisutus on niin kiehtovaa kun se aina kertoo jotain asujastaan. Ja joskus käy niin, että joku toinenkin tykkää samasta tyylistä ja se on aina kiva kuulla. Kiitos siis sinulle kauniista kommenteista.

  ReplyDelete