Wednesday, 24 September 2014

My Golden Cupoles

Golden Cupole, blogini nimi, mistä ihmeestä sellainen syntyi? Blogin nimen keksiminenhän on mitä ilmeisimmin työn ja tuskan takana, jollei halua laittaa bloginsa nimeksi omaa nimeään ja liittää siihen sanaa style:) Mietin itse, olisiko jotain, joka on osa elämääni, minua tyypillisimmillään ja päädyin nappaamaan nimeksi kultainen kupoli, Golden Cupole.

No, tarina menee niin, että eräät kultaiset kupolit ovat olleet osa päivittäistä elämääni viimeisen 17 vuoden ajan. Kuljen nimittäin Helsingissä sijaitsevan Uspenskin katedraalin ohi harva se päivä ja joka kerta siitä ohi kulkiessani ihailen kultaisten kupolien kimallusta. Ei siten, että olisin ortodoksi, mutta jollakin tapaa tuon rakennuksen arkkitehtuuri ja symmetria miellyttävät silmääni. Ja kultaisten kupolien hohto ei näytä himmenevän vuosien mittaan.
Vuonna 1868 valmistunut Uspenskin katedraali on läntisen Euroopan suurin ortodoksikirkko ja muisto historiasta, jolloin Suomi oli vielä Venäjän vallan alla. Rakennus on aika hieno sisältäkin ja olen kurkistanut sinne sisälle kokonaiset yksi kertaa kaikkien näiden vuosien aikana. Alue on turistien miehittämä kesät talvet ja jos et itse ole pääkaupunkiseudulta, käyppä kurkkaamassa kun seuraavan kerran eksyt Helsinkiin! Kirkko löytyy Kauppatorin liepeiltä.


For the last 17 years there is something that has belonged to my life. It is something I´ve passed by almost every day and it is something people admire when they come to my home town Helsinki. What I am talking about is the Uspenski Cathedral and it´s golden cupoles. That is where I picked  the name for my blog.

Completed in 1868 in the Katajanokka district of Helsinki, the Uspenski Cathedral is the largest orthodox church in Western Europe. With its golden cupolas and redbrick facade, the church is one of the clearest symbols of the Russian impact on Finnish history.

So if you are not living in Helsinki, take a chance and visit it next time you are here. It is very beautiful inside as well. The cathedral is located in the city of Helsinki close to the market square.

No comments:

Post a Comment