Wednesday, 1 October 2014

Autumn atmosphere

Syksyn tultua ja iltojen pimennyttyä on syytä ottaa ilo irti ihanasta tunnelmasta. Sellaisesta, jota ei valoisina vuodenaikoina koe. Erityisen ihanalta tämä vuodenaika tuntuu vanhassa talossa, joka varmaan joskus aikoinaan on suunniteltu Suomen ilmastoon: paksut seinät ja kakluuni lämmittämässä.

Pimeinä vuodenaikoina sytytän siis kynttilän pöydällä ja valaisimet ikkunanlaudalla tuomaan valoa ja iloa pimeyteen. Siis iloa muillekin kuin itselleni. Kun itse joskus illalla kuljen pitkin pimeitä katuja tykkään ihastella kauniisti valaistujen jugendtalojen ikkunoita. Niinpä rohkenen ajatella, että ehkä tuolla ulkona pimeässä on joku toinen hengenheimolainenkin.

Ikkunanlaudalla oleva Flosin Spun Light T2 on tilattu parisen vuotta sitten Eden Illuminazione nettikaupasta. Oma tilaukseni sujui todella sutjakkaasti ja nopeasti. Olin tarkistanut valmistajan nettisivuilta, että tämä kyseinen yritys oli heidän virallinen jälleenmyyjänsä joten uskalsin tilata lamput sieltä. Noista nettikaupoista kun ei aina tiedä.Flosin valaisimet ovat jotenkin ajattomat ja tuovat sen moderning tatsin tähän vanhan talon tunnelmaan. Ja valaisimien himmennettävyys on myöskin ihan kiva juttu.

Iittalan muutama vuosi sitten hankkimani messinkiset Nappula-kynttilänjalat sopivat olohuoneen kakluunin messinkisiin luukkuihin mainiosti.

Ja tuo sohva on liian kauan sitten hankittu Skannosta ja on menossa vaihtoon kunhan vain sopiva löytyy. Huone on liian suuri suhteessa sohvan kokoon. Anyone interested? Mutta tuossa vietän syysiltojani iPad vatsan päällä lepäillen. Ja jos lämpöä kaipaa, lämmittää tuli kakluunissa ihan oikeasti varsinkin kylminä talvipäivinä. Mutta niitä saamme varmaankin vielä hetken odotella.

When it gets really dark in the nights of autumn I always rely on candles and table lamps. The Spun Light T2 table lamps from Flos are bought from Eden Illuminazione couple of years ago. And the  Nappula candleholders designed by Matti Klenell from Finnish Iittala are my favourites at this time of the year.

No comments:

Post a Comment