Friday, 10 October 2014

Inspired by Svensk Tenn

Olen joissain aiemmissa postauksissa maininnut, että yritän pitää kotimme sisustuksessa isot linjat neutraaleina. Neutraalista väriskaalasta huolimatta haluan silti piristää yleisilmettä ja tuoda kontrastia muutamilla väriläiskillä tai tummemmilla sävyillä siellä sun täällä. Nämä väriläiskät on paljon helpompi päivittää uuteen ajan kuluessa kuin uusia isommat kalusteet ja tekstiilit. 

Esim. olohuoneessamme on kaksi ikkunaa ja huonekorkeus on lähes kolme ja puoli metriä. Siihen kun vaihtaa verhot niin voi nopealla laskutoimituksessa päätyä huikeaan 14 metrin kangasmenekkiin. Tämän voi sitten kertoa vaikkapa 70 euron metrihinnalla niin pääsee jo tonnin verhoihin eikä siinä ole edes ompelutarvikkeita tai ompelijan palkkaa mukaan laskettuna. Puhumattakaan koko asunnon ikkunoista, joita on kaiken kaikkiaan 11.

Siksi onkin niin paljon helpompaa päivittää sisustusta ajan tasalle pienemmillä elementeillä kuin uusia noita isoja linjauksia. Mitä nämä pienemmät elementit sitten ovat? Meillä mm. Svensk Tennin tyynyt ja kankaat tuovat tämän kaivatun kontrastin pariin huoneeseen. 

Olen verhoillut muutaman vanhan tuolin heidän mustalla pellavaisella elefanttikankaallaan. Jos siihen joskus kyllästyy, kangaspäällinen on superhelppo vaihtaa. Eikä se maksa muuta kuin metrin kangasta. Itse asiassa tuon eteisen biedermeyer perintötuolin kangasverhoilu on kiinnitetty ainoastaan nuppineuloilla. Laiska minä: kun kokeilin aikoinaan sopiiko kangas tuoliin kiinnitin sen aluksi nuppineuloilla. Sitten kun painoin istuinosan tuoliin kiinni niin se istuikin siinä niin napakasti ettei nitojapistoolia enää tarvittukaan. Vaihto uuteen käy siis käden käänteessä  - sitten kun sille päälle satun. Niin, ja tässäkin pätee tuo sisustuksemme punainen lanka: yhdistä modernia ja vanhaa. Yrityksen nettikaupasta saa muuten kankaita tilattua Suomeenkin. Metri kangasta tuli kauniisti silkkipaperiin pakattuna.


Työhuoneen sohvatyynyt löytyivät myös yhdeltä Tukholman reissulta samaisesta liikkeestä. Kankaat ovat laadukkaita ja höyhentyynyt pysyvät ryhdikkäinä. 

Keittiön nojatuolin jo Relax in the kitchen corner -postauksessa vilahtanut tyyny on ostettu myös Svensk Tennistä. Kangas ei tosin taida olla heidän omiaan vaan jotain muuta. Mutta sieltä se joka tapauksessa löytyi.


Mutta yksi asia on hyvä pitää mielessä: liika on aina liikaa. Jos sisustukseen kylvää liikaa näitä riemunkirjavia värejä muuttuu tunnelma aika levottomaksi. Vai mitä mieltä sinä olet?

Lopuksi vähän taustaa Svensk Tennistä. Svensk Tenn on sisustusfirma, jonka myymälä sijaitsee Tukholmassa Strandvägenillä. Yrityksen perusti Estrid Ericson vuonna 1924, joka 10 vuotta myöhemmin palkkasi yritykseen Josef Frankin. Yhdessä he loivat elegantin ja värikkäillä kuoseilla leikittelevän sisustustyylin, joka yhä tänä päivänäkin näkyy heidän valikoimissaan. Voisiko siis sanoa, että tämä on ruotsalaisten oma Marimekko?

I like to choose neutral colours when selecting furniture and textiles to our home. However I think it gets rather dull and uninteresting if you do not mix the neutral shades with some contrasts. Either in colour or in darker shades. Talking about colour I get inspired by the Swedish Svensk Tenn textiles. Svenskt Tenn is an interior design company located on Strandvägen in Stockholm, Sweden. It was founded in 1924 by Estrid Ericson, who recruited Josef Frank to the company 10 years later. Together they created the elegant and boldly patterned personal interior design style that continues to pervade the collection to this day.

In our home we have chosen some cushions from their selection. We have also used their black Elephant Linen to give a modern touch to some old chairs. It is a very easy and affodable trick to just change the textile on the chair.


No comments:

Post a Comment