Friday, 3 October 2014

Perfect snapshots: in need of urgent help!

Minulla on mainio kamera kunhan vain osaisin ottaa siitä kaiken hyödyn irti. Luulin tietäväni edes vähän kameroista, mutta kun ryhdyin tähän blogiprojektiin, itselleni paljastui totaalinen tietämättömyyteni. Ensinnäkin: vaikka kamerani (Canon EOS 5D Mark II) on täyden kennon kamera, ei se nykyisellä objektiivilla taipunut kaikkeen siihen mitä halusin. Toisekseenkin - uuno minä - se millainen valovoima kamerassa on ei riipu kamerasta vaan objektiivista (vai oliko se näin?). Tähän saakka minulla oli vain yksi objektiivi Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM -objektiivi. Luulin sen olevan yleisjantunen kaikkeen kuvaukseen. Mutta vain muutaman viikon aikana havaitsin, että tarvitsisin sekä ahkeraa treenaamista, kunnon koulutusta että yhden objektiivin lisää.

Tässä pari syksyistä snapshottia viimeisen viikon ajalta ja tällaisessa kauniissa kirkkaassa ulkovalaistuksessa nykyinen kamera + objektiivi toimiikin ihan hyvin.


Mutta heti, jos täytyisi kuvata sisällä tai saada tausta sumeaksi ja kuvattava kohde nousemaan esille, en joko osaa oikeita asetuksia tai sitten objektiivi ei vaan taivu siihen. 

Olisiko sinulla ideaa mistä löytyisi tehokurssi tällaiselle fotaajalle, joka ei osaa käyttää kunnon välineitään? Olen joskus katsellut jotain kursseja, mutta ne ovat usein ihan täynnä ja kurssejakin on monen tasoisia. Toiset parempia ja toiset huonompia. Vai onko vain syytä tarttua kameraan ja opetella kantapään kautta?

No otin tänään ensimmäisen askeleen "to do" listalla ja  ei muuta kuin Rajalan pakeille. Yritän panostaa ostokseni sellaisiin liikkeisiin, joissa koen saavani asiantuntevaa palvelua. Ainakin sellaisissa asioissa, joista en itse mitään tiedä. Tänään hankin uuden objektiivin Canon EF 50mm f/1.4 USM. Viikonlopun aikana tavoitteeni on siis selvittää, josko sillä pääsisin askeleen lähemmäksi tavoitteitani. 

I have a great camera and a great zoom lens: Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM. Actually I have had those a couple of years already. But I am not really sure how to use them. With trial and error I have taken some decent snapshots with my camera and current lens (above).

But only after I started this blogging I realised that maybe I´ll need another lens as well. And some training. And a loooot of practise. And today I took the first step and went to a local large camera shop Rajala with very professional service. I bought a new lens Canon EF 50mm f/1.4 USM. So let´s see during the weekend what I can make out of it.

No comments:

Post a Comment