Wednesday, 15 October 2014

Smaller entrance - before and after

Jos olet kiinnostunut siitä kuinka kaatopaikan näköisestä kopista tuli viihtyisä tila kodissamme, kannattaa jatkaa tämän tarinan lukemista. 

Kodissamme on se hyvä puoli, että asuntoon on useampi sisäänkäynti. Pääsääntöisesti käytämme pääsisäänkäyntiä, sillä suurempi eteisemme on riittävän tilava. Mutta pienempi eteinen palvelee esim. silloin kun lapset saapuvat harrastuksistaan. Ja sinne voi jättää säilytykseen erilaiset harrastusvälineet ja -vaatteet.

Tämä pienempi sisäänkäynti sijaitsee yhdistetyn työ-/ vierashuoneen yhteydessä, joten se palvelee satunnaisia vierailijoita antaen yksityisyyttä tarvittaessa.

Oma suosikkini tässä remontoidussa huoneessa on seinällä oleva naulakko. Se on Charles & Ray Eamesin vuonna 1953 suunnittelema Hang It All -naulakko. Niitä on saatavilla aika monen värisenä sen alkuperäisen riemunkirjavan klassikon lisäksi. 


Lähtötilanne "mattokauppamme" pikkueteisessä oli aika kauhea: sininen muovimatto lattiassa ja täysin ränsistyneet katto- ja seinäpinnat. Tila, johon ei olisi edes pakon sanelemana halunnut astua. Ja se sisäänkäyntikin oli lyöty umpeen, joten tähän koppiin ei päässyt muuta kuin työ/ vierashuoneen kautta eikä lainkaan rappukäytävästä. Umpeen laitettu sisäänkäynti rappukäytävästä sijaitsee kuvan oikeassa takalaidassa.



Mutta suunnitelmat syntyivät aika nopeasti ja remontin myötä eteisestä muotoutui juuri sellainen kuin halusinkin. Koska tila on aika pieni, oli turha kalustaa sitä tukkoon. Niinpä turvauduin kaikessa yksinkertaisuudessaan muutamaan kalusteeseen ja sisustuselementtiin. Penkkinä toimii Boknäsin vanha kiinalaispenkki. Aika mainio kaluste näin kapeaan tilaan: kaunis ja kestävä ja sen päälle istahtaessaan saa kengännauhat solmittua. 


Tumma ja karhea sisalmatto on teetetty mittojen mukaan Mattotalo Helmassa. Se kerää kaiken lian mutta ei silti näytä epäsiistiltä. Todella toimiva ja mainio ratkaisu. Lattialla seisova kori nielaisee muutaman parin lenkkareita, kypäriä tms. ja Tine K:n kori muutamat hanskat ja kaulaliinat. 





Koska pyrkimyksenäni on käyttää tällaisissa vähän kestävämmissä ratkaisuissa ajattomia värejä ja materiaaleja ruskea oli varma valinta. Aiemmassa postauksessani mainitsin innostuneeni värien käytöstä pienemmissä sisustuselementeissä, mutta tässä kuitenkin pidin väriskaalan hallittuna. Huolimatta siitä, että tila on pääsääntöisesti lasten käytössä. Ja naulakkoa tuskinpa tulemme vaihtamaan ikinä, sillä ruuvien poraamisesta jää aina sellaiset jäljet, että naulakon vaihto yhdistettynä maalaus- ja paikkausurakkaan saa tällä haavaa riittää. Lattiamateriaalina käytimme samaa ratkaisua kuin vieraswc:n lattiassa: Tulikiven 30 x 30 Carrara-marmorilaattoja ilman saumoja.


Peili on osa kahden kappaleen sarjaa ja sen toimitti pikapikaa viidessä päivässä Crate & Barrell kotiovelle saakka nopeasti ja luotettavasti USA:sta. 

Alla lopputulos. Siinäpä se. Minä tykkään. Entä sinä?



There are two entrances at our home: a smaller one (above) and the main entrance. When we started our "carpet shop" project one of these entrances, the smaller one, had been blocked and used to heaven known what. The original door was blocked and the only way to get into this tiny space was using the door in our guest room/study. We opened up the door and it is now practical for the guests if they want to use the private entrance.

And it certainly was not inviting with the blue plastic flooring and greyish/ dirty walls. But we decided to dedicate it to our kids hobbies and outerwear. It is not always as nice looking as in these pictures though. I decided not to play with colours in this space since it is pretty small and keep it very simple but functional.

The old narrow bench from Asia was found in Boknas and the basket was bought from the same shop. The mirror was ordered from the USA Crate & Barrell. I had visited their shop in New York previous year and really liked a lot of the furniture and smaller details they had. The dark brown sisal rug fits well in with the earth tones. But what I personally like most is my favourite Hang It All coat rack designed by Charles And Ray Eames in 1953 by Vitra.

The tiles in the floor are seamless carrara marble from Tulikivi. As simple as that. What do you think better before or after;)

No comments:

Post a Comment