Sunday, 16 November 2014

Beautiful Alps

Vaikka viime päivät täällä Itävallassa ovatkin olleet pilvisiä olen kulkenut kamera kädessä valoisat iltapäivät huipulta palauttuani. Siellä, yli kolmen kilometrin korkeudessa, on nimittäin pyryttänyt tänäänkin rivakasti ja kameran esiin kaivaminen lumimyrskyssä ei ole välttämättä se ihan järkevin juttu. Toisaalta lumimyrskyssä saattaa saada mainioitakin kuvia, mutta nyt näkyvyys on ollut sen verran heikko, että olen suosiolla luopunut kuvaamisesta. Alhaalla laaksossa valoa riittää tähänkin vuodenaikaan ihan riippumatta siitä onko hyvä vai huono sää.

Sellaiset asiat mitkä täällä ehkä ovat itsestään selvyyksiä, eivätkä millään tavalla herätä huomiota paikallisten silmissä, viehättävät minua suuresti. Puisten rakennusten yksityiskohdat voivat olla äärettömän esteettisiä ja kauniita. En malttanut olla räpsimättä kuvia iloksenne. Kuljin kamera kädessä kuin pahinkin turisti ikään. Osa taloista oli niin kauniita ja koristeellisia, että minimalisti olisi saanut pääsäryn, mutta minä (vaikka olekin joissakin asioissa minimalisti) saan pelkkää sydämentykytystä näistä kauniista rakennuksista.

Taidokkaat puukaiverrukset ja patinoitunut puu tekevät rakennuksista lämpimän ja kutsuvan näköisiä. Ja kun siihen vielä yhdistetään kaunis kivijalka niin voisin katsella tätäkin taloa pidemmän aikaa.Vaikka on marraskuu valoa riittää ja nurmikot vihertävät ainakin niin kauan kunnes tänne alas laaksoonkiin tulee kunnon dumppi lunta. Sitä kun voi tulla metrin verran päivässä parissa ja silloin jopa liikenne kyliin saattaa pysähtyä. Keskieuroopalaisittain täällä ei käytetä nastarenkaita vaan tanrvittaessa kaivetaan esiin lumiketjut ja niillä jyryytetään tietä pitkin minne sitten ollaankin menossa. Ja sää saattaa vaihtua melkein kuin sormia napsauttamalla: yhdellä hetkellä harmaata ja seuraavassa hetkessä taivas aukeaa ja sininen taivas pilkahtaa niinkuin alla olevassa kuvassa. Ja vaikka alhaalla laaksossa vallitseekin tällainen keli, ovat huiput ylhäällä paksun lumen peittämät ja hiihto onnistuu vallan mainiosti. Gloori hallelujaa reisilihakseni!


During the last few days I've spent on the Alps the weather has varied a lot. High up on the mountains it has been snowy conditions and some snowfall but down in the valley in Zillertal, Austria we have also seen some sunlight. Taking photos in the high altitudes in a snowstorm can be challenging when the visibility is close to zero. But today I took a small hike after the skiing and decided to take some snapshots of the small village nearby.

I love the tiny houses with small details not to mention about the beautiful views across the valley. These small detalis are so aesthetic that they make my herat beat and I just have to pick up my camera and save them.

No comments:

Post a Comment