Sunday, 2 November 2014

Home base of my loved one

Kun katson tähän huoneeseen tulen yleensä aina hyvälle mielelle - huolimatta lattialla lojuvista tavaroista ja satunnaisesta epäjärjestyksestä. Sillä tätä huonetta asustaa rakas poikamme. Ei enää pieni mutta ei vielä niin kovin suurikaan. Kotimme huoneista tämä on juuri se, jonka olisin vallannut makuuhuoneeksemme, jos meillä ei olisi lapsia. Huone on suuri, siinä on oma rauha ja ihana valo joka tulvii sisään kahdesta ikkunasta silloin kun elämme sitä vuodenaikaa, jolloin valoa taivaalta yleensä näkyy. Mutta sitten päätimme, että lasten huoneiden kuuluu olla suuria, jotta siellä voi viettää aikaa, kutsua kavereita ja tehdä omia juttuja. Ja poikamme sai sitten tämän omaksi kotikolokseen.Päätin alusta alkaen sisustaa huoneen sellaiseksi että se kestää aikaa. Ei siis lapsellisia tapetteja ja muita lastenhuoneen tilpehöörejä. Värimaailmaksi valikoitui ruskea, musta, valkoinen ja ripaus keltaista ja vedenvihreää väripilkuksi. Pikkulasten sängystä luovuimme suosiolla siinä vaiheessa kun sängyssä nukuttiin lattialle tipahtamatta noin niinkuin säännönmukaisesti. Ja koska huone on suuri, hankin kunnon 120 cm leveän runkopatjasängyn niin se riittää jo aika isollekin pojalle. Poika olisi tosin halunnut parvisängyn, mutta se olisi tässä huoneessa näyttänyt lähinnä koomisesta kapistukselta jossain nurkassa. Tyynyt löytyivät Designers Guildin valikoimista.

Koriste-esineet ovat pääasiassa muistoja matkoilta vuosien varrelta. Jokaisella niistä on oma tarinansa. Vespa matkasi Italiasta kohti Helsinkiä ja jäi näille sijoilleen. Kaapin päällä olevat Hayn laatikot kätkevät sisäänsä aarteita, jotka säilötään katseilta piiloon. Lasiovinen kaappi on kulkeutunut mukaan Antiikkimessuilta vuosia sitten. Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa. Alla kuva myös remontin ajalta, tässä oli jo puhkaistu oviaukko olohuoneesta pojan huoneeseen ja ovenpielet olivat työn alla. Pojan huone näyttää sinertävältä sillä ikkunoihin oli mattokaupan aikoihin laitettu siniset muovikalvot ilmeisesti estämään UV-säteilyn tai auringonvalon tulo huoneessa työskentelevien häiriöksi. Saimme rapsuttaa ne pois ja valon määrä lisääntyi huomattavasti. 


Mitä sinä pidät tärkeänä sisustaessasi lastenhuonetta?

When I look into this room I often get into a good mood. No matter if there are clothes and things lying on the floor. Here lives our beloved son. He is not small anymore but not that big either. This is certainly one of the rooms I would have loved to have as our bedroom. It has two large windows, it´s spacious and has very  calm atmosphere. But after a short consideration we decided to give the children the largest bedrooms so that they would be able to play, invite their friends over and have nice time at home.

I did not want to choose childish materials and colours which last only couple of years and then you need a change when the teenage comes. I chose beige, black and white and a hint of yellow and aqua. For storage I bought boxes from Hay which hide a huge amount of the most important things a boy can have. The smaller details are mainly from our travels like the Vespa is from Italy. 

Our son got a large bed 120 cm which is actually very nice to have for a kid and our son really loves it. The pillows on the bed are from Designers Guild and the bedside lamp from Ikea. The last picture illustrates how did it look like earlier in the middle of the renovation process. We had opened the doorway and everything was really messy. But we are more than happy with the end result. What do you think is important decorating a child´s room?


2 comments:

  1. Voi ihanuus! Löysin juuri uuden suosikkiblogini ;-) Etkä mitään ole puhunut!

    ReplyDelete