Wednesday, 26 November 2014

Take a walk on the wild side

Jos tältä kävelyretkeltä jotain villiä haluaa löytää niin se on jyrkänteet, joihin voi pudota polun reunalla tallustellessaan. Mutta totta puhuen reippailu Itävallassa vuoristossa matkalla lähikylään oli kyllä aika helppo nakki. Leveä polku suurimman osan matkaa ja huikeat maisemat paikoitellen. 

Kun katson näitä kuvia ja muistelen tuota kävelyretkeä tuntuu siltä, että puuttuu vain alppikellojen kilkatus kuvien höysteenä niin voisin uudelleen kuvitella itseni näihin maisemiin. Maailmassa on monia upeita paikkoja, mutta tänne (tai johonkin muualle Alpeilla) haluan palata taas uudelleen.En ole oikein koskaan ollut mikään himolenkkeilijä. Tykkään kyllä urheilla, mutta juoksu ei ole se omin juttuni. Jos jalan pitää liikkua niin sitten laitan mieluummin töppöstä toisen eteen ja kävelen. Tällä reitillä ei melkein edes huomannut hengästyä kävelystä sillä maisemat salpasivat hengen.


Tämä kävelyretki johti pienen kiipeämisen jälkeen naapurikylään. Polku oli sen verran hyvässä kunnossa, että pelkät kevyet lenkkarit riittivät jalkineiksi. Rakastan näitä Niken Free-lenkkareita. Ne ovat niin mukavat jalassa! Luulenpa että aika moni muukin on ihastunut näihin monikäyttöisiin kenkiin. Ja koska lämpötila taisi olla kymmenisen astetta plussan puolella ei tarvittu kovinkaan paksua kerrosta vaatteita vaan pärjäsin kevyellä kuoritakilla ja untuvaliivillä.

Takki/ jacket: Peak Performance
Untuvaliivi/ down vest: Kjus
Housut/ pants: H&M
Kengät/shoes: Nike Free supersuper mukavat!

Aiemmassa postauksessa liikuin vuorten huipulla ja nämä ylemmät kuvat nappasimme pari kilometria alempana. Sama vuodenaika ja melkein jopa sama päivä, mutta lumi on melkein kadoksissa kokonaan näissä kuvissa. Korkeusero sen tekee: ylhäällä on vain niin paljon kylmempää ja lumen alla vielä jäätikkö huokuu kylmyyttä. Alppien ihanuus on se, että yhtenä päivänä voi näyttää tältä ja seuraavana päivänä voi taivaalta sataa kissan kokoisia hiutaleita lunta niin, että lunta kertyy jopa metrin verran vuorokaudessa. 

Ja tältä maisema lähettyvillä näytti vain paria päivää aiemmin ennen yllä olevien kuvien nappaamista: siinä alppien ihanuus.One day when travelling in the Alps I took a walk to a neighbour village. The path was in very good condition so Nike Free shoes were good enough for that purpose - therefore no hiking shoes this time. And about a walk in the wild side - well there are some places where you should not slip from the path. But to be honest the walk was pretty easy.

actually prefer hiking and walking instead of running. The temperature was well above 10 degrees celsius - nothing to compare with the snowy conditions the day before. Check it out in my earlier post here. What a huge difference between these two spots! Or what do you think?

The last picture in this post was taken couple of days before the first ones. The altitude was same but the temperature not. That is one of the reasons I like the Alps so much: the weather can change so quickly and one day you can wake up in the morning and see 1 meter of snow outside. I love it!

No comments:

Post a Comment