Sunday, 28 December 2014

Greetings from Ruka

Joulun pyhät sujuivat ihanissa lumisissa maisemissa Rukalla ja Kuusamossa. Kuvatervehdys puhukoon puolestaan. Pakkasukko paukutteli henkseleitään ja aurinko värjäsi niinä muutamina valoisina tunteina taivaanrannan punaiseksi. Suomi on kyllä henkeä salpaavan kaunis myös talvella ja luulen, että lukuisat ulkomaalaiset turistit myös nauttivat pohjoisen eksotiikasta kylmyydestä huolimatta.
Jouluaattoiltana Kuusamon kirkko oli kauniisti valaistu ja kynttilät tuikkivat hautausmaalla. Ihan kuin postikortista napattu maisema, jonka onneksi sain ikuistettua kameraan. Mielestäni parhaimmat kuvat syntyvät aamuhämärässä tai illalla auringon laskiessa. Silloin valaistus on pehmeä ja kaunis. Joskus vain ne hetket jäävät ikuistamatta siksi, että kamera ei ole mukana tai niinkuin tällä kertaa joinakin päivinä: pakkanen oli niin pureva tai lumituisku oli niin sakea, että järkkärin kaivaminen esiin oli ihan mahdotonta. Siksipä osa tämänkin postauksen kuvista on napattu iPhonella.

Greetings from Ruka and Kuusamo in Northern Finland. Here are some snapshots from our Christmas holiday. The first ones are from Ruka a popular holiday destination in Finland and the last ones are taken in the courtyard of Kuusamo church. It was like a fairytale: crispy  white snow and freezing cold with some candles lit for the ones who fought for Finland during the war long time ago.

When the weather is this cold (-22C) it is sometimes hard to take good snapshots. Therefore some of these pictures are taken with my iPhone. I love the shades of light in these pictures. Some of them are taken in the middle of the day and the last ones when the sun is hiding behind the trees at 1.30 pm.No comments:

Post a Comment