Thursday, 11 December 2014

Interior Design in Austrian style, part II

Kirjoitin aiemmassa Itävallan sisustuspostauksessa modernista ja tyylikkäästä rinneravintolasta. Ravintolan sisustus oli uudistettu muutama vuosi sitten remontissa kivalla tavalla yhdistäen luonnon materiaaleja ja poimintoja laskettelun maailmasta nykyaikaisella tavalla. Kyseinen ravintola oli kooltaan todella suuri sekä tarjosi suojaa ja vatsan täytettä sadoille ihmisille. 

Toista maata, mutta sympaattisella tavalla, oli tämä pieni ja tunnelmallinen rinneravintola - Gletscherhutte - korkealla vuoren huipulla Hintertuxin jäätikön kainalossa. Gletscherhuttenin tyylikkyydestä voi olla montaa mieltä, mutta tunnelma oli silti aika mukava. Jos mainitaan sanat Itävalta ja sisustus, itselleni tulee mieleen hyvin perinteinen tapa lähestyä asiaa: puukaiverruksia ja krumeluulereja pitsiverhoineen. No tässä paikassa yhdistyivät nämä elementit hyvinkin perinteisellä tavalla huumoria unohtamatta. Vai mitä sanot näistä baaritiskin ympärille veistetyistä puujakkaroista? 

Eräänä päivänä sää oli melko kehno ja hakeuduimme sisätiloihin suojaan ihmettelemään tuota peppurivistöä. Voin kuvitella, että varmaan joskus aikoinaan on käyty jonkin verran polemiikkia siitä laitetaanko tällaiset istuimet esille vai ei. Omistajan sana lienee ratkaissut.

Tunnelmaa toivat lisäksi lampaantaljat, vanhat valokuvat ja perinteiset tekstiilit. Erityisesti pidin noista vanhoista valokuvista. Joskus pohdin, että olisi kiva tehdä aikamatka historiaan ja nähdä millaista elämää silloin aikonaan vietettiin.

I wrote in my earlier post about Austrian Interior Design in a modern style.  When you talk about Austrian Interiors Design there are couple of words that popup in my mind: traditional, wood and colourful traditional textiles. And this was exactly what we found in another restaurant high up in the mountains. Gletscherhutte restaurant was decorated with lamb skins, old photos, lots of wood and those funny chairs in the bar.  What I liked most was the black and white old photos.


No comments:

Post a Comment