Sunday, 18 January 2015

Fellowbloggers or followers?

Olen aika tuore tässä bloggaustouhussa. Itse innostuin kirjoittelemaan luettuani aikani muiden blogeja. Ja siitä heräsikin ajatukseni ja pohdintani: kunkahan paljon blogien lukijoista itse myös kirjoittaa omia blogeja ja kuinkahan moni tyytyy lukemaan muiden kirjoituksia? Onkohan tästä jotain dataa tai tutkimusta olemassa? Olisi myös kiva tietää moniko omista lukijoista itse kirjoittaa jotain blogia ja kuinka moni on satunnainen tai säännöllinen lukija ilman omaa blogia? 

Bloggaaminen lienee tapa jäsennellä ja dokumentoida elämäänsä jollakin tavalla kirjallisessa tai elektronisessa muodossa. Itse mietin pitkään ryhdynkö mitään näin julkisesti kirjoittamaan, mutta sitten totesin, että maailma on niin täynnä kirjoittajia, että vielä yksi mahtuu joukkoon mukaan. Ja jollain tapaa pidän siitä, että jäsentelen ajatuksiani ja kuviani kootun tekstin muotoon ja julkaisen ne. Ja tietenkin toivon, että blogissani on lukijoita joita julkaisuni kiinnostavat. Kuvittelin bloggaamisen olevan paljon helpompaa kuin mitä se onkaan. Tällä takoitan sitä että ellei ole hyviä kuvia ei ole hyvää blogia. Ja aikaahan se vie varsinkin kun reissaan aika lailla talven aikana. Mutta en aio potea huonoa omaatuntoa kirjoitusvälien takia.

Kun itse luen muiden blogeja kommentoin tekstejä tosi harvoin, mutta luen mielelläni. Jollei sitten eteen satu tosi inspiroiva teksti tai kuvat. Blogeista on muodostunut eräänlainen aikakauslehtien korvike tai ainakin inspiraation lähde lehtien rinnalle. 

Mutta nyt talvella kirjoitusvälini on hieman harvempi sillä tälläkin haavaa olen matkoilla ja ikkunasta näkyy tällainen maisema. Eli nyt saa filosofointi riittää ja sukset alle ja mäkeen!


I sometimes wonder how many of the readers of my blog write blogs themselves and how many of them are just followers. My own blogging started with reading others blogs and inspired by others I decided to try on my own. Blogging looked easy and a great way to document the good side of your life. But soon I noticed it can be time consuming and no great pictures not a great blog. So now I have pushed myself over the limit to start using more and more of my camera and learned a lot during these couple of months I've been blogging. And it has been fun. But now again I'm travelling with only my iPad and having the view below of my window. So see you later.1 comment:

  1. Hei, Paula! Blogistani löytyy sinulle haaste, jos ehdit osallistua!

    ReplyDelete