Tuesday, 27 January 2015

Hunting, hunting

Olen asettanut itselleni erään tavoitteen tälle vuodelle. Tavoitteeni on tehdä tyttäreni huoneesta entistä viihtyisämpi. Jotenkin tämän huoneen sisustus jäi keskeneräiseksi muuton jälkeen ja mielestäni hän on ansainnut parempaa. Ja onhan hän toki kasvanutkin näiden viimeisten vuosien aikana. 

Huone itsessään on hieman vaikeasti kalustettava, sillä ikkunaseinä on vino muuhun huoneeseen nähden. Huoneeseen johtavat leveät pariovet ja yhden seinän peittää minimalistinen kaappirivistö. Lisäksi huoneessa on yhdellä seinällä (itse valitsemani) tapetti, joka hiukan aiheuttaa päänvaivaa värivalintojen suhteen. Lattia on valkoiseksi maalattua lautaa ja muut seinät valkoiset paitsi se yksi tapettiseinä.

Tällä hetkellä huoneesta löytyy lipasto, korkea iso antiikkikaappi, työpöytä tuoleineen sekä 90cm leveä runkopatjasänky verhoillulla päädyllä. Tavoitteenani olisi hankkiutua eroon korkeasta antiikkikaapista, hankkia isompi, 120 cm leveä, runkopatjasänky sekä matalampi säilytystaso, jonka päälle voisi laittaa vaikkapa tv:n. Haluan suuremman sängyn hänelle ehkä jopa hieman itsekkäistä syistä. Isommalla sängyllä on paljon mukavampi illalla nukkumaan mennessä lukea yhdessä satuja ja vaihtaa kuulumisia.

Sohvan hankinta on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Suomessa kauppojen valkoimat tuntuvat yhtäkkiä suppeilta. Vai johtuuko se siitä, että metsästän pienehköä sohvaa ja ne kaikki kauniit ovatkin suuria. Ja mielellään hintalappukin saisi olla kohtuullinen, mutta ne kaikki vähänkin paremman näköiset ja laadukkaat sohvat maksavat maltaita. Ja kyse on kuitenkin lapsen huoneesta, jonka tulee elää asukkaansa tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Ja lapsi kun on kyseessä, kaliis ja kiinteä verhoilu sohvassa voi jo hetken päästä näyttää nuhruiselta. Etsiskelin aikani jotain reipashenkistä esim. tereillä koristettua sohvaa, mutta kun sellaista ei löytynyt, ryhdyin katsomaan muutamaa romanttisempaa ja yhtä modernia vaihtoehtoa.

Tässäpä siis alkuun näitä sohvavaihtoehtoja: 


Yllä olevat sohvat ovat 1. Isku, 2. Muuto, 3. Ikea ja 4. Ikea. 

Aika saman näköisiä nuo Iskun ja Ikean sohvat. Ja numero kolmosessa ehkä tuo väri ei oikein miellytä. Muuton sohva on ihana, mutta taitaa olla hiukan liian suuri ja kallis. Mielellään otan vastaan ideoita, mistä löytyisi kivoja sohvia!

Looking for new furniture to my daughters room. Kids grow up so quickly so you need to adopt to their needs. Sofa is the first thing I'll need to find. Any ideas for a new one are taken with gratitude?

2 comments:

  1. Oletko käynyt Vepsäläisellä katsomassa sohvavalikoimaa? Viimeksi käydessäni Suomenojan liikkeessä näin jokusen tosi kivan pienen sohvan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä. Sinne en ole vielä ehtinyt. Jotenkin aika on niin kortilla että yritän tehdä kartoitusta ensin netissä, jotta tiedän mihin kauppaan kannattaa suunnata katsomaan valikomaa "livenä". Tosin yleensä koko valikoima ei edes löydy nettisivuilta eli ei auta varmaan muu kuin pistää jalat alle ja lähteä liikkeelle:)

      Delete