Thursday, 29 January 2015

The largest shrove bun (laskiaispulla) in town

Monissa blogeissa on tälläkin hetkellä mitä ihanampia terveellisiä ruokavinkkejä. Ajattelin tehdä vastavirtapostauksen, sillä joskus meidän pitää myös hemmotella itseämme. Eli nyt ei ole kyseessä chiansiemenet ja smoothiet vaan aivan jotain muuta.

Tunnustan heikkouteni. Laskiaispullasesonkini on alkanut. Tai jos ihan rehellisiä ollaan niin se alkoi jo yli viikko sitten. Popsin tänäänkin ihan kokonaisen kahden nyrkin kokoisen laskiaispullan. Eikä ihan mitä tahansa, vaan jättikokoisen järkäleen.  

Kaupungin parhaat (ja suurimmat) laskiaispullat löytyvät Helsingin Pohjois-Esplanadilta Cafe Esplanadista. Ja täytteenä tietysti kuuluu olla mantelimassaa ja kermavaahtoa. Nam - tällä pysyy linjat kunnossa eli ei pääse laihtumaan liikaa;)

Tuolla reilun viiden euron hinnalla tietysti leipoisi pullia kokonaisen pellillisen, mutta kuka niin monta jaksaa syödä? Ja sitä paitsi seuraavana päivänä ne ovat jo vanhoja. Perustelen itselleni, että tämä on varmasti kokonaistaloudellisin ratkaisu. Löytyykö siis muita herkuttelijoita?Today you can find healthy and marvellous recipes in many blogs. But this post is not about eating healthy and about chia seeds and healthy smoothies.

I confess my weakness. My shrove bun season has started. Or if   I am honest it began more than a week ago. 

The city's best (and biggest) Shrove buns in Helsinki can be found   at Cafe Esplanade. These "laskiaispullat" are either filled with almond paste and whipped cream or jam and whipped cream. And they are enormous!

The price of one bun is five euros. With that amount of money you could make an entire tray of buns, but who will be able to eat so many? And besides, the next day they are not freshly baked anymore. 

I wonder if there are any other bun loving gourmands reading my posts?

4 comments:

 1. Kyllä löytyy. Nam. Milloin mennään kaffelle ja pullalle?

  ReplyDelete
 2. Mullekin iski tänään laskiaispullahimo, mutta pullat oli pakko leipoa itse ;) Postasin kuvankin herkkuhetkestä Instagramiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvän näköisiä pullia Instassa!

   Delete