Sunday, 1 February 2015

Ensuite bathroom

Suunnitellessamme asuntomme pohjaratkaisua yksi asia oli selvä: kylpyhuone- ja wc-tiloja tarvittaisiin riittävästi. Yksi unelmistamme oli että meidän aikuisten makuuhuoneen yhteyteen rakennettaisiin oma kylpyhuone. Makuuhuoneeksi suunnittelemamme huone oli riittävän suuri ja sopivan muotoinen ja seinän takana vesipiste, joten asia ratkesi melko helposti. Saimme lohkaistua osan huoneesta kylpyhuoneeksi. Toinen unelmani oli kylpyhuone ikkunalla, mutta sitä unelmaa emme valitettavasti saaneet ujutettua suunnitelmaamme.

Väri- ja materiaalivalinnat pidimme melko yksinkertaisina ja vanhan talon klassiseen tunnelmaan sopivina. Ajatuksena oli myös valita ajattomat materiaalit, joihin ei kyllästy. Niinpä valitsimme lattiaan Tulikiven Carrara-marmoria kahden kokoisina laattoina: suurta 30x30 laattaa sekä suihkutilaan 10x10 laattaa sekä seiniin valkoista laattaa. Näitä laattojahan löytyy jo muistakin tiloista kuten esim. tästä ja tästä vanhemmasta postauksestani näkyy.


Saari-keittiö toimitti kaapistot, joihin valitsin tiikkiä tuomaan kontrastia muutoin valkoisen-harmaaseen värimaailmaan. Taso ja tausta ovat myös Carrara-marmoria, lavuaari ja wc Duravitilta. Hanaksi valikoitui Dornbrachtin ihana Tara.


Tykkään kovasti näistä Molton Brownin tuotteista ja tämä viimeisin Rhubarb & Rose -tuoksu on ylitse muiden. Ja tällaisenaan tämä kylpyhuone toimii aivan loistavasti aamu-ja iltapuuhissa. Kuvista ei näy, mutta tilassa on myös avara suihkutila, joka on erotettu muusta kääntyvällä lasisella suihkuseinällä. 


Säilytys on ratkaistu uudella tavalla: sen sijaan, että olisimme laittaneet perinteisen peilikaapin lavuaarin yläpuolelle, Saari-keittiöt rakensivat mittojen mukaan tehdyn valtavan 2-ovisen kaapin wc-istuimen yläpuolella olevaan seinäsyvennykseen. Siitä löytyy nyt "his" ja "hers" puolet eli toisen kaapin puoliskon epäjärjestys (jos sellaista jos sattuu esiintymään;) ei haittaa.

When designing the layout of our home one thing was clear: we'll need more than one bathroom and one toilet. One of my dreams was to have an en-suite bathroom in connection with our, parents, bedroom. That dream was actually quite easy to make happen since the draining was behind our bedroom wall and there was some space for a bathroom.

Another dream was to have a bathroom with a window. This was unfortunately something we could not fit into the plan but we are still happy with the final result.
The colours and material choices are pretty simple. We wanted to create a classic bathroom with classic materials. Therefore we chose Tulikivi Carrara marble tiles for the floor in two diffrent size : a large 30x30 tile and for the shower area smalle 10x10 tiles. The walls were covered with white tiles.
The cabinets were delivered by Saari Kitchen. I chose teak cabinets for the otherwise neutral volour scheme to make some contrast. The top and and backsplash are also Carrara marble and the sink and toilet from Duravit. The classic tap "Tara" is from Dornbracht.
I love these Molton Brown's products and this latest Rose & Rhubarber scent is above all others.


2 comments:

  1. Replies
    1. Kiitos, tähän ei heti kyllästy ja toiminnallisuus on myös loistava.

      Delete