Monday, 16 February 2015

Is it spring already?

Reipas ulkoilulenkki kannattaa tehdä kamera kainalossa/ kaulassa. Ainakin jos on sellainen keli kuin viime viikonloppuna. Tuo valon määrä oli ihan huikaiseva ja huomasinkin olevani aivan talvihorroksessa kun en huomannut kameran lisäksi napata mukaan aurinkolaseja. Niille olisi ollut kovasti käyttöä.

Kaivarin rantaa kulkiessa saattoi paikoin kuvitella osallistuvansa mielenosoitukseen, niin paljon väkeä oli liikkeellä. Kuvitellaan vaikkapa, että nämä kaikki ihmiset - minä mukaanlukien  - osoittivat mieltään pimeää talvea vastaan. 

Laskaiaissunnuntain kunniaksi siellä sun täällä oli pystyssä pieniä ruokakojuja tarjoten kuuma  syötävää ja juotavaa kuten bortsch-keittoa ja kaakaota. Ravintolapäivähän se taas oli kyseessä. Nuo pop-up kojut toivat ihanaa eloa rantabulevardille kun Mattolaituri ja Mutterin kahvila vielä viettivät talviuniaan.
Lumi oli jo monin paikoin sulanut, jos sitä nyt ylipäätään monissa paikoissa oli ollutkaan. Joutsenet venyttelivät siipiään meren lahdella ja moni muukin kuin minä pysähtyi ikuistamaan noita hetkiä kameran muistikortille. Mainio päivä kerta kaikkiaan. Kyllä se kevät tästä vielä tulee - vai tuliko se jo?
I took a long walk along the seaside of Kaivopuisto last weekend. There were couple of swans stretching their wings and a huge amount of people taking a stroll along the sea promenade. I felt like taking part of a demonstration against the dark winter. Only thing missing was my sunglasses. The sun was so strong. One thing I was thinking about was: is the spring here already?

No comments:

Post a Comment