Friday, 6 February 2015

Scandinavian sauna

Olen selektiivinen saunan käyttäjä. Rakensimme kotiimme remontin yhteydessä, miehen toiveesta, "lenkkisaunan". Itse käytän sitä äärimmäisen harvoin. Sitten meillä on taloyhtiön ullakolla tämä kivalla tavalla skandinaaviseen, yksinkertaiseen tyyliin toteutettu saunaosasto. Siellä saatan joskus piipahtaa. Mutta näissä molemmissa on tietysti sähkökiuas, sillä kerrostalossa se on ainoa mahdollinen vaihtoehto. 

Kuten huomaat alla olevista kuvista, tämän ullakkosaunaosaston sisustus on toteutettu aikaa kestävin ja eleettömin kalustein ja materiaalein. En tiedä kuka sisustuksen on suunnittellut, mutta kuka tahansa hän onkin, hän on onnistunut työssään aika hyvin. Vai mitä sinä tykkäät?Mutta paras sauna on mielestäni oikea puulämmitteinen mökkisauna, josta voi kesällä löylyjen välillä pulahtaa vilvoittavaan järviveteen, vaikkapa tähän: 


Sitä tunnetta ei voita mikään. Ja sen jälkeen kävely kesäillassa takaisin mökkiin unten maille. Aaaah, sitä odotellessa täytyy tyytyä sähkökiukaan löylyihin täällä kotirintamalla. Eivät nekään paremman puutteessa ole niiiiiiiin huonoja vaihtoehtoja.

I am selective what it comes to sauna. During the renovation of our home we built up a small sauna. But to be honest I use it extremely rarely. Then we have this nice attic sauna in our house (pictures above). It is decorated in a very Scandinavian style. I really like the style.

I do not know who was the interior designer, but whoever it is, he /she has done a good job. Or what do you think?

But the best sauna I think is a real wood-heated sauna by a lake. You can take a dip in the refreshing lake and then run back to the sauna. This feeling is hard to beat. And what a feeling when you walk on a summer evening back to the cottage for a good night  sleep. 

Aaaah, in the meantime, before the summer, I just have to settle for the saunas here on the home front.

No comments:

Post a Comment