Thursday, 5 March 2015

Hand made from Florence

Heikkouteni on aina ollut kauniit säilytysrasiat. Kotona on kaikkea ei niin kaunista pikkutavaraa, jotka haluan katseilta piiloon mutta myös kauniimpia esineitä, joita pitää suojata pölyyntymiseltä. 

Yksi tällainen säilytysjuttu on aikoinaan Firenzestä ostettu käsin tehty nahkainen korurasia. Se on ollut minulla niin kauan, etten edes muista milloin olen sen hankkinut. Tykkään siitä, että joillakin kotona olevilla esineillä on jokin tarina tai siihen liittyy jotain muistoja. Ettei se ole vain yhdentekevä Ikeasta tehty hankinta, joka päätyy kotiin kun ei muutakaan löytynyt. Ei sen puoleen Ikeasta saa kyllä huippu hyvällä hinta-laatu-suhteella moniakin juttuja, mutta silti niissä ei ole koskaan mitään tarinaa mukana.

Tämän rasia tarttui mukaani eräältä Italian matkalta, jolloin koukkasimme Firenzeen tutustumaan nähtävyyksiin ja kaupunkiin. Palazzo Pitti oli eräs kohteemme ja tämä pieni nahkainen korurasia löytyi sen lähettyvillä sijainneesta nahkatavarakaupasta. Kyllä, nahkatavarakaupasta. Ehkä sellaisia on vielä Italiassa, taitaapa löytyä Suomestakin yksi ainakin Fredrikinkadulta Helsigistä. 

Matkamuistoja en koskaan muutoin hanki, mutta tämä tarttui mukaan. Rasiassa oli mukana pienoinen lappunen, jossa lukee näin:

This product is entirely hand made by experts in the art of leatherwear. Possible verningsor grains in the leather are charasteristics of our hand-made production. For good use and long preservation, use a soft cloth and a good leather wax. 
- Rosso Fiorentino -

Tuo lappunen on lojunut rasia pohjalla jo vuosikaudet, mutta muistuttaa aina alkuperästä. Rasia on pieni juttu, mutta ihana muisto silti tuoltakin matkalta, kun ajelimme kahden viikon ajan ristiin rastiin Italiaa ja päätimme eräänä päivänä piipahtaa Firenzessä. 


Voisin tehdä monta postausta näistä säilytysrasioista  ja aikaisemmassa postauksessa "Hide it in Hermes orange and Tiffany blue" näkyykin vähän muunlaisia rasioita.

When travelling I never buy souvenirs. But there are some exceptions for that: hand made storage / jewellery boxes are my weakness. 

This jewellery box was bought in Florence so long time ago I don´t even remember when it was. It was one of those travels when we were driving around Italy by car for two weeks and one day just decided to drop by this lovely city. I´ll always remember that day when I look at this lovely leather box in our living room.

Furthermore I love things that have a story to tell unlike Ikea things that you sometimes buy but they never tell you a story.

No comments:

Post a Comment