Friday, 27 March 2015

Puzzle

Työhuoneessamme, tavallisesti kakluunin päällä, nököttää erikoinen koristus. Mutta ei mikä tahansa koristus vaan esine, joka linkkautuu lähellämme sijaitsevan Uspenskin katedraalin maailmaan sipulin muotoisine kupoleineen. Kuva kotimme lähellä sijainneesta katedraalista löytyy tästä aiemmasta postauksestani.

Tuo esine on itse asiassa palapeli, vaikkei heti ensi silmäyksellä uskoisikaan. Toimme sen eräältä Tallinnan matkalta tuliaisena lapsille ja voitte uskoa, että tämän palapelin kasaamiseen meni tovi jos toinenkin aikuiseltakin. Ja sitten kun se kerran oli saatu kasaan en raaskinut sitä purkaakaan niinkuin tavallisesti palapeliä rakentaessa tapahtuu. Se, joka joskus on palapelejä rakentanut, muistaa että oman kätten töitä ja aikaansaannoksia ihaillaan hetki ja sitten palaset kasataan taas laatikkoon talteen. Tällä kertaa en uskaltanut ottaa tuota riskiä (etten muistaisi miten palaset kasataan uudelleen) ja kirkko sai jäädä komistamaan työhuoneen sisustusta.

Pyhän Vasilin katedraali tai Pokrovan Jumalanäidin kirkko, on kirkko Moskovan punaisella torilla. Katedraali on omintakeinen sekoitus itämaisia ja länsimaisia vaikutteita, ja sen värikkäät kierteiset kupolit ovat Venäjän ja Moskovan tunnetuimpia symboleita. Kirkko rakennettiin 1555–1561 Iivana Julman hallituskaudella Venäjän Kazanin kaanikunnasta saavuttaman voiton kunniaksi. Mutta meillä tällä ei ole mitään uskonnollista merkitystä vaan kirkko on hauska koriste-esine ja muistutus palapelin rakennushetkestä poikani kanssa.I may have mentioned earlier that we don´t have that many souvenirs at home. But this one make a difference to the rule.

This piece in our study is actually a puzzle bought in Tallin some years ago. The puzzle was pretty hard to but together so i actually had to do it almost by myself and my son was only watching:) This puzzles still has a connection to my blog in a way that those onion formed couples look like the golden cupoles at a church close by my home.

The puzzle is a copy of The Cathedral of Vasily the Blessed, commonly known as Saint Basil's Cathedral, which is a church in Red Square in Moscow, Russia. The building, now a museum, is officially known as the Cathedral of the Intercession of the Most Holy Theotokos on the Moat.  

It was built from 1555–61 on orders from Ivan the Terrible and commemorates the capture of Kazan and Astrakhan. A world famous landmark it was the city's tallest building until the completion of the Ivan the Great Bell Tower in 1600.

No comments:

Post a Comment