Saturday, 11 April 2015

Design House Stockholm, part II

Työhuoneemme huonekorkeus on se sama 340 cm mikä muissakin huoneissa. Sehän tarkoittaa väistämättä, että tällaisessa vanhassa jugendtalossa sijaitsevassa kodissa tarvitaan tikkaita. Mutta tikkaathan ovat tavallisesti rumia? Tai eivätkä ainakaan mitään sisustuselementtejä! Mutta onpa niitä muunkinlaisia. Kaunottaria niinkuin nämä Design House Stockholmin Step-tikkaat, joita valmistetaan myös valkoisina ja punaisina. Pianonkiiltävä pinta houkuttaa koskettamaan ja design on sen suuntaista, ettei näitä vieraiden tullessa tarvitse olla ensi töikseen perimmäiseen komeroon tunkemassa. Kiva, että käyttöesineistäkin osataan jo tehdä kauniita - ja käytännöllisiä.

Meillä tarvittaisiin kyllä useammatkin tikkaat. WIC:in (lue walk-in-closet) ylähyllyille kipuaminen on oma lukunsa ja keittiö kaappien ylähyllyillä on parasta säilyttää vain sellaista mitä ei ihan joka päivän arkikäytössä tarvitse. Tosin näilläkään ei ihan sinne katon rajaan yllä joten kellarikomerossa odottavat ne maalin tahrimat rakennustikkaat, joita remppa-aikana ahkerasti siirreltiin huoneesta toiseen ja heti kun remppa loppui ne piilotettiin kellarin uumeniin.
We have high ceilings in our home. Totally 340 cm from floor to ceiling. This means we have to have a ladder to be able to reach the heights in every room. But a ladder can be ugly and something you want to hide in a closet before the quests arrive. But not these ones designed by Karl Malmvall. You can find the Steps ladder on the pages of Design House Stockholm in red, white and black. 

No comments:

Post a Comment