Friday, 24 April 2015

Kitchen after the renovation

Keittiön remontissa yksi asia oli selvä ennenkuin mitään muita päätöksiä edes harkittiin: keittiöstä tulisi valkoinen. Päänvaivaa aiheutti ainoastaan tasojen valinta, sillä marmori oli ollut jo pitkään haaveissa, mutta muutkin vaihtoehdot houkuttivat helppohoitoisuudellaan. Mutta nyt estetiikka ajoi helppouden edelle ja Tulikiven marmori päätyi ostoslistalle. 

Kaapistotkin oli jo melkein oikeastaan valittu: kiiltävän valkoinen ajaton kaluste miellytti, sillä jossain aikaisemmassa keittiössä meillä oli ollut klassisempi valkoinen ovimalli peilikehyksellä. Ja sehän keräsi kaikki pölyt ja liat niin että puhtaanapito ei ollut mitään hauskaa hommaa. Pienen kilpailutuksen jälkeen tilasimme lopulta Saari-keittiön mallistosta nämä kaapistot.  

Koneiksi valikoitui Smegin koneet ja kokkauspuuhiin induktioliesi ja kaasutaso. Luulin, että kokkailisimme kovinkin innokkaasti kaasulla, mutta tuo indukstioliesi on vaan niin huippu. Laitat teeveden kiehumaan ja ennenkuin olet ottanut esiin mukin ja teepussin, vesi kiehuu jo. Mahtavaa.Parvekkeelle vievän "korkean oven" ongelma ratkaistiin rakentamalla rappuset, jotka kätkevät sisäänsä säilytystilaa. Tämä oli erään naapurin idea, joka piipahti katsomassa remonttityömaatamme. Sinne sujahtavat tyhjät pullot ja lasinkeräykseen menevät lasipurnukat käden käänteessä.

Ikkunan vieressä olevan patterin peittäminen patterinsuojuksella oli jossain vaiheessa mielessä, mutta päätimme antaa sen näkyä ihan tuollaisenaan. Onhan niitä rumempiakin pattereita nähty.

Eli tällaista tällä haavaa, mukavaa perjantai-iltaa. Taidanpa istua tuohon keittiön nurkkaan teekupponen kourassa.


One thing for sure before the renovation of the kitchen started: we wanted to have a white kitchen. The one thing we were unsure about were the material of the worktops. I had been dreaming about marble for a while but there were other alternatives too. But the beauty of the marble won the practicality. So we chose Tulikivi carrara marble worktops.

All the appliances are from Smeg. We built steps that lead to the balcony. The steps hide some storage space for empty bottles and other stuff. This idea came from a neighbour who dropped by to see how the renovation works were going.

But have a nice weekend, I think I´ll make a cup of tea and sit a while in the kitchen corner.

4 comments:

 1. Ihana keittiö! Kyllä valkoinen keittiö on aina kaunis, sanokoon muoti mitä tahansa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Näinhän se on: valkoiseen ei kyllästy.

   Delete
 2. Teillä on tosi kaunis keittiö! Mistä tuo pieni raidallinen matto mahtaa olla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos.
   Voi, se on ihan Etolasta ja kesti käytössä valitettavasti vain lyhyen aikaa. Jotain vastaavaa heillä näyttää nytkin olevan tarjolla. Nyt meillä on jo uusi tuon tilalla, joka on mielestäni entistä paljon kauniimpi. Sen hankimme Tammisaaresta ihanasta sisustuskaupasta Popanasta: www popana.fi.

   Delete