Wednesday, 29 April 2015

The hall before the renovation

Kodissamme on suuren eteisen lisäksi tilava halli, josta on käynti useisiin eri huoneisiin: olohuoneeseen, keittiöön, vieras wc:n, kahteen makuuhuoneeseen sekä vaatehuoneeseen. Se on siis hyvin keskeinen kulkuväylä moneen eri suuntaan.

Kun ostimme tämän huoneiston, oli hallin kohdalla L-kirjaimen muotoinen avara tila ilman väliseiniä. Eteisestä astuttiin siten suoraan halliin ja siitä kun jatkettiin eteenpäin oikealle puolelle avautui suuri huone. Tuo oikealle avautuva huone toimii tätä nykyä tyttäremme makuuhuoneena. Tämä avara tila oli ilmeisesti aikoinaan toiminut jonkinlaisena neuvottelu/ lounge -tilana sohvineen kaikkineen. Lattiaa peitti osittain vanha parketti ja osittain kokolattiamatto, jonka alla oli sekä betonia että kulunutta lautalattiaa. 

Pohdimme millä tavalla voisimme sekä erottaa hallin huoneesta, joka aukesi kuvassa oikealle ja sen lisäksi  käyttää olemassa oleva tila mahdollisimman järkevästi hyväksi. Halusin rakentaa asunnon johonkin kohtaa vaatehuoneen, joka olisi riittävän suuri ja muutoinkin satsata säilytystiloihin. Nyt siihen tarjoutui oiva mahdollisuus.

Hallin päähän rakennettiin vaatehuone ja komeat pariovet asennettiin tyttäremme huoneeseen rakennettuun oviaukkoon. Mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa enemmän.

Alla oleva kuva kertoo miltä tila näytti ennen remonttimiesten saapumista. Auki oleva ovi johti silloiseen kylpyhuoneeseen, jossa tätä nykyä sijaitsee meidän vieras wc:mme. Ja kaikki sähköt oli vedetty pintavetoina kuten seinävalaisimiin vievät koteloinnit  ja katossa risteilevät valovaijerit viestittävät. Patteri seisoa törötti keskellä käytävää ja parketti loppui kuin seinään keskellä hallia ja maton alta paljastunut sekoitus eri materiaaleja ei ollut mitään ihanaa katsottavaa.


Ja tältä halli näytti siinä vaiheessa kun työt olivat ihan alkutekijöissään. Lattiasekamelska oli purettu ja uudesta ei ollut vielä tietoakaan. Kuva on otettu eteisestä hallin suuntaan. Lupaan näyttää lopputuloksen seuraavassa "after" postauksessa.

Tuon alla olevan "laudoitetun" alueen peräpäähän rakennettiin sitten se vaatehuone ja ja siitä oikealle tyttäremme makuuhuone. 





My series of "before and after" continues with the hall. This space lead to many rooms: two bedrooms  living room, kitchen the guest toilet and the entrance. 

The first picture illustrates the starting point before the renovation. There was a large space leading to one of the bedrooms. I think there had originally been walls somewhere in this space but they had apparently been demolished during earlier renovations.

What we needed was to separate the bedroom from the hall and create storage space. I also wanted to have a walk-in-closet and we decided to build it here.

No comments:

Post a Comment