Tuesday, 14 April 2015

Touch of green on the balcony

Nyt on SE sesonki. Kuume iskee ihan yllättäen auringon paistaessa ja lämpötilojen noustessa. Ja tuntuu, että tämä sesonki alkaa vuosi vuodelta yhä aikaisemmin.

Kyseessä on siis parvekkeen kevätkuntoon saattaminen. Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, tarttui puutarhamyymälästä mukaan kaikenlaista. Mutta koska en muista, mitä tuohon parvekkeella jo olevaan sammalruukkuun syksyllä istutin, pysyttelin varmoilla vesillä, ettei lopputuloksena olisi värien sekamelska. Niinpä vietin kahden talvisen kulahtaneen kanervan hautajaiset biojäteastian äärellä ja vilkutin niille hyvästit. Olihan minulla jo uutta ja nuorta/ tuoretta ihastusta hankittuna. 

Tällä kertaa (taas) ihastuin noihin puksipuihin. Ne ovat mainioita ruukkukasveja, tosin valitettavasti yksivuotisia, sillä en ole koskaan saanut niitä talvehtimaan Suomen talven yli. Keskellä kaupunkia kerrostalossa asuessa kun noita viileitä puolipimeitä kellarisäilytyspaikoja ei oikein ole. Joskus yritin moista ja luulin jo talven paukkupakkasten kestäessä kasvin pärjänneen kaikesta huolimatta, mutta kun kevätaurinko alkoi porottaa oli totuuden hetki. Lehden kuivuivat ja kellastuivat ja rapisivat vähitellen pois: juuret olivat ottaneet nokkiinsa talven kylmyydestä. Eräänä keväänä innostuin hankkimaan jättimäisen puksipuun liian aikaisin keväällä. Sitten kun takatalvi iski ja yöpakkaset tulivat, jouduimme aamuisin haistelemaan kissanpissan hajuista keittiötä, kun ihastuksemme oli nostettu yöksi yöpymään keittiön puolelle parvekkeen kylmyydestä. Sille nimittäin tämä kasvi haisee, jos oikein haistelee. Kaunis se silti kuitenkin on.

Valkoiset orvokit sopivat mainiosti myös noihin valkoisiin ruukkuihin. Kalusteet nostin pestäviksi ja grillikin odottaa kellarissa pääsyä tositoimiin. Ihan vielä ei ole niin lämmin, että grillailusesonki starttaisi käyntiin.THE season has started. When the temperatures start to rise and the sun is shining I always get THAT fever. I have to get something new and fresh and green on my balcony. 

As I wrote in my previous post I didn´t leave the garden shop with empty hands. There was something I wanted to plant in the pots on the balcony. Before that however I buried the old exhausted plants in organic waste bin and turned a new page on the life of my balcony.

I bought two boxes which I adore and some violets to the smaller pots. It is so nice to wake up in the morning and see something fresh and green on the kitchen balcony. We still have the grill in the cellar and it will be a great start for the barbecue season when the temperatures climb a little bit more.

1 comment:

  1. Täällä ei vielä ole orvokkeja, mutta grilli on ollut kuumana jo muutaman kerran. Ruukuissa on vielä perunanarsisseja ja helmililjoja. Orvokit ovat kyllä kauniita -etenkin valkoisina! T. Nora

    ReplyDelete