Sunday, 17 May 2015

Grey and white

Eksyn välillä naapurin puolelle etsiessäni sisustusinspiraatiota. Meillä kotona seinät ovat joko valkoiset tai "greiget" eli harmahtavan beiget, mutta tässä huoneistossa vahvat kontrastit ja huonekalujen käyttö ennakkoluulottomasti paikoissa, joita niitä ei odota näkevänsä, ilahdutti. 


Naapurimaassamme, Ruotsissa, on useita eri kiinteistövälittäjiä, joiden nettisivut voittavat mennen tullen monen sisustuslehden sisällön. Myytävät huoneistot stailataan niin huolellisesti, että joskus tuntuu siltä, että niihin voisi muuttaa ottamatta mukaan MITÄÄN omasta kodistaan. Tokihan superkauniisti sisustetuissa kodeissa asuu joskus oikeitakin asukkaita, mutta usein harmonia on niin täydellinen, että stailauksen tunnistaa kuvista. No sehän ei mitään haittaa, kun homma on hoidettu rautaisella ammattitaidolla - päinvastoin.
Tässä huoneistossa huomioni kiinnitti kauniit tummat seinät ja tummuutta korostavat valkoiset yksityiskohdat. Ensimmäisen kuvan erkkeri on suorastaan jumalaisen kaunis. Klassiseen taustaan on yhdistetty moderni huonekalu ja ihanat Flosin Spun valaisimet, jotka löytyy meiltäkin kotoa valkoisena. Olohuoneeseen kootussa istuinryhmässä on hienolla tavalla yhdistelty modernia ja klassista. Mitkähän nuo nojatuolit mahtavat olla? Näyttävät jotenkin tutuilta, mutta ei heti tule mieleen. Help me, please.

Ja ainakaan itselleni ei ihan heti tulisi mieleen yhdistää perinteisiä konttorityötuoleja ruokasalin pöytään. Mutta kuinka tyylikkäältä tuo näyttääkään. Ja vieraat varmaankin viihtyvät pitkään mukavissa tuoleissa...

Lisää kuvia ja tietoja löydät Per Janssonin sivuilta täältä.

I sometimes need to visit our dear neighbour Sweden to find some inspiration. There are couple of very talentend real estate agents who have highly professional stylists and photographers to make the best out of the apartments and villas sold. They are sometimes so good they even beat some of the interrior magazines. 

In the apartment above the combination of dark walks white details and unconventional furniture caught my eye. I would not have considered combining office chairs with a dining table but it seems work here perfectly.

You can find more pictures on the pages of Per Jansson here.


No comments:

Post a Comment