Sunday, 31 May 2015

Investment in myself

Mitä nainen tarvitsee? Vähän luksusta kaiken arjen keskellä tietysti. Jos saan päättää mihin materialistiseen käytän rahaa niin seuraavat kolme asiaa ovat listan kärjessä: matkustus,  sisustus ja käsilaukut (ja pakko lisätä tähän vielä lasten harrastukset). In no specific order. Eli tilanteen mukaan mennään: mitä milloinkin tarvitaan se hankitaan nyt tai myöhemmin ja mielellään laadusta tinkimättä. Ja mitään en hanki ilman perusteellista harkintaa kuten tätä kassissa olevaa hyvinkin tarpeellista ostosta.

Helsingin Louis Vuittonin myymälällä tuntuu pyyhkivä vallan mainiosti. Olen yrittänyt tänä keväänä kolmesti!! tehdä tätä hankintaa, mutta joka odoteltuani vuoroa 15-20 minuttia olen luovuttanut. Asiakkaita vain näyttää olevan niin paljon. Eräänkin kerran kiinalaismiehet ostivat (ilmeisesti kotona odottaville vaimoilleen) niin monta käsilaukkua että siitä touhusta ei näyttänyt loppua tulevan. Myyjätärkin vain luetteli, että kun ostatte näin ja näin monella tuhannella niin saatte taxfreetä niin ja niin paljon. Ja puhelinlangat lauloivat kuumina kohti Aasiaa kun miehet konsultoivat kotona olevien vaimojensa kanssa ostoksista. Ja tälläkin kertaa oven ulkopuolella oli hetkeä aiemmin ollut väkeä jopa jonoksi asti. Mutta nyt sain sen mitä olin jo kauan harkinnut. 

Teen äärimmäisen harvoin hutiostoksia, mutta joskus niitäkin tulee. Kuten taannoisella matkalla New Yorkiin, jossa aikaerosta johtuen tallustellessani Fifth Avenueta juuri kaupunkiin saavuttuani ostin Michael Korsin käsilaukun, jota en sitten loppujen lopuksi käyttänyt päivääkään. Se oli hyvä esimerkki siitä, että aina kannattaa nukkua yön yli ja millään hankinnalla ei ole niin kiire että ei ehtisi asiaa hetken miettiä. No, tuo MK-laukku löysikin pian uuden omistajan Huuto-netin kautta, mutta otin opikseni. En muista koskaan muulloin tehneeni vastaavaa hutiostosta. Kaikki mitä kaapista löytyy on ollut käytössä ainakin kerran.

Sometimes you just need to invest in yourself. In my world there are three things I spend my money on: travelling, furniture and handbags (and children hobbies). So this time I ended up in Louis Vuitton in Helsinki. They actually seem to be doing pretty well. There had apparently been a queue outside and every time I´ve visited them lately I´ve been waiting for 15-20 minutes to be able to buy this item but there has been so many clients I have give up. But this time I got exactly what I wanted. I´ll show it to you later.

No comments:

Post a Comment