Tuesday, 26 May 2015

Our bedroom - before and after

En ole koskaan ollut aamuihmisiä, mutta siitä huolimatta herään mielelläni auringon nousuun. Sen perusteella valitsimme remonttia suunnitellessamme omaksi makuuhuoneeksemme juuri sen huoneen, jonka ikkunat avautuivat aamuaurinkoon sisäpihalle itään päin. Jälkikäteen saimme myös todeta valinnan olleen oikea: onhan Suomessa, jos vaan ihan rehellisiä ollaan, niin pirun pimeätä syksyllä ja talvella, että aamulla sisään paistava aurinko ei voi olla haitaksi. Jälkikäteen saimme myös todeta, että mustarastaat sirkuttavat keväällä ja alkukesästä iloisesti pihan puissa, joten auringon valo ja linnun laulu, voiko olla ihanampaa tapaa herätä?


Mutta ennen kuin tähän pisteeseen päästiin oli muutama este raivattavana kuten nämä alla näkyvät kamalat siniset kokolattiamatot ja seiniä koristavat sähköjohdot kotelointeineen. Rumista ovi- ja jalkalistoista piti myös hankkiutua eroon eivätkä vanhat kunnon 80-luvun laakaovet muovisilta tuntuvine ovenkahvoineenkaan sävähdyttäneet.

Taisipa tuossa huoneessa olla myös iso painava kassakaappikin - entinen liikehuoneisto/ mattokauppa kun oli kyseessä - mutta onneksi tajusimme kirjata huoneiston ostotarjoukseen kaupan ehdoksi sen, että myyjä poistaa kassakaapin huoneistosta ennen varsinaista kaupantekoa;)
Niinpä tuossa kolmannessa ja neljännessä kuvassa näkyvä oviaukko suljettiin ja makuuhuoneeseen oli siten vain yksi sisäänkäynti tilan rauhoittamiseksi.  Hauskaa katsella näitä kuvia muuten nyt, kun kaikki on valmista. Mutta huh huh, olipa melkoinen urakka. Tämänkin huoneen kohdalla on ihan alkuperäisissä rakennuspiirustuksissa kaksi huonetta - palvelijoille ilmeisesti. No nytkin siellä nukkuu kaksi palvelijaa kun tuota jälkikasvua joutuu "passaamaan", hih.

Kokolattiamaton alta paljastui lautalattia, jonka maalasimme Betoluxilla valkoiseksi. Seinät tapetoitiin ja makuuhuoneen yhteyteen rakennettiin oma kylpyhuone suihkuineen kaikkineen.


Sängynpääty ja helmalakana teetettiin Les Tissus Colbertissa, muhkea torkkupeitto löytyi hiihtoreissulta Ranskan Chamonixista ja turkoosit ja kirjavat pellavatyynyt Mokosta. Yöpöydiksi otimme Kartellin Combonibilit, jotka nielaisevat sisuksiinsa kaiken ylimääräisen.

I am by no mean a morning person. I could stay awake soooo long in the evenings but the mornings are the worst. Therefore we chose this room to be our (parents) bedroom. The windows face to the east and to the inner yard. So this is what you get early in the morning: sunshine and birds signing. 

But the starting point was blue carpets and old fashioned electricity combined with ugly doors and door handles. We got rid of all of those and painted the floor with white Betolux and chose a nice metallic wallpaper. And now we can only enjoy the tranquility of this heaven of peace.

The cushions are from Moko and the fur throw is a "souvenir" from one of our skiing holidays in Chamonix, France.

No comments:

Post a Comment