Saturday, 2 May 2015

The hall after the renovation

Edellisessä postauksessa oli vähän rumempaa katsottavaa, tässä toivottavasti vähän kauniimpaa.

Halli näyttää tänä päivänä tällaiselta. Lattia rakennettiin uudelleen siihen kohden mistä se oli kokonaan purettu. Parketti-Romanoff osasi sen homman varsin taitavasti. Hallin takaosassa olevan kattopalkin taakse piilotettiin pari valospottia valaisemaan seinällä olevia tauluja. 

Hallin laidalla seisovan patterin suojaksi rakennettiin kaunis suoja ja nyt se myös toimii laskutasona samoin kuin vastapäätä oleva Boknäsistä hankittu mustakantinen konsolipöytä. Kartellin Ghost peili tuo valoa tähän ikkunattomaan halliin ja on riittävän kevyt eikä vie kaikkea huomiota osakseen. Ja sopiihan se tuon kattovalaisimen seuraksi materiaalinsa puolesta.

Rakastan tuota Limited Editionin mattoa (Interiors Partnersista Helsingin Merikadulta). Se on pehmeä, eri suunnista katsoessa ylellisesti hohtava ja tosi hyvä akustisesti tuohon korkeaan ja pitkään avonaiseen tilaan.



Hallin perällä oleva ovi johtaa vaatehuoneeseen, jota myös halutessaan voi kutsua nimellä walk-in-closet. Sen molemmilla puolilla on sisäänkäynti makuuhuoneisiin. Mutta jossain vaiheessa myöhemmin lisää tuosta vaatehuoneesta.




Kaikki ovet ovat alkuperäisiä vanhoja ovia, joita saimme haalittua taloyhtiömme kellarissa olevasta vanhojen tarpeettomien ovien varastosta (thank god sellainenkin oli olemassa). Raksamiehemme sitten askartelivat niistä ovet ja karmit sopivaksi rakennettuihin aukkoihin. Myös suurin osa ovenkahvoista on alkuperäisiä tämän talon kahvoja. Alla oleva kuva johtaa tyttäremme huoneeseen ja ovet on rakennettu paikkaan, jossa oli ennen vain iso aukko.



The previous post was must uglier than this one don't you think? This is how that ugly hall looks like today. The door at the end of the hall leads to the walk-in-closet and there are two bedrooms on the both sides of that.

We had to build the floor from the beginning to the major part of the hall but Parketti Romanoff did it very professionally. All the doors are original doors from this house. We have a storage in the basement where everyone living in the house can either put the doors they don´t need or get old doors for a renovation/replacemnet when needed. Most of the doors handles are original.


We put two spotlights behind the white beam on the ceiling. We also built a cover for the radiator and it looks nicer now. So we are more than happy with the end result of this space.


2 comments:

  1. Aivan ihanalta näyttää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Ansku. Tämä on niin keskeinen kulkuväylä asunnon keskellä että yritimme luoda sihen rauhallisen tunnelman kun se avautuu niin moneen tilaan.

      Delete