Monday, 4 May 2015

Tour de flowers in Helsinki

Tein toissa lauantaina ihan itse keksimäni "kukkakauppakävelyn". Ajattelin kerrankin rikkoa tuttuja kaavoja ja hankkia viikonlopun leikkokukat jostain muualta kuin siitä samasta kukkakaupasta, mistä aina ne kukkaseni ostan. Niinpä päätinkin tehdä ex tempore-kartoituksen Helsingin keskustassa sijaitsevaan satunnaisesti valittuun kukkakauppaan, joista jokaisesta muutama kommentti.

Aloitin kierroksen Helsingin Kauppatorilta. Siellähän tunnetusti alkaa tähän aikaan vuodesta olla jo useampia kukkakauppiaita. Nämä kauppiaat päivystävät yleensä Mantan patsaan juurella ja siellä oli tälläkin kertaa yksi koju kukkine päivineen. Vaikka kojussa oli ihania kukkia moneen lähtöön en kuitenkaan löytänyt sieltä etsimääni: pioneja. Sen sijaan tarjolla oli upeita sidottuja kimppuja ja ruusuja sekä liljoja pilvin pimein. Niinpä jatkoin matkaani.

Seuraava määränpää sijaitsi Bulevardilla Cafe Ekbergin kupeessa. Form & Floran valikoima pursuaa kadulle asti ja kiinnitin huomioni ensinnäkin runsaaseen tarjontaan sekä erittäin asiantuntevaan palveluun. Tarjolla oli ihania omenapuun oksia ja parikin majakollista pionipalleroita. Myyjä kuitenkin kertoi, että pionisesonki on vasta aluillaan ja usein kukat poimitaan hiukan turhan raakileina, jolloin ne eivät aukea välttämättä kotona lainkaan. Siksi hän kehotti odottamaan vielä hetken ennen kuin sesonki toden teolla käynnistyy jottei tule pettymystä kun kantaa nuppuiset pionit kotiinsa ja ne eivät sitten aukeakaan. Niinpä noudatin hänen neuvoaan, hypistelin omenapuun oksia mutta päätin silti jatkaa matkaa. Täällä plussaa: paras valikoima ja palvelu.

Iso-Roobertinkadulla sijaitsee Livingroom-kukkakauppa. Siellä oli minun makuuni turhan väljää ja valikoima suppeahko, joten jatkoin matkaa. 

Pikku-Roobertinkadulla sijaitsi tämä, varmasti naapureitakin ihastuttava, kukkakauppa My Garden. Jo ulkoa putiikkia ihaillessani olin varma: tässä se on, matkani määränpää. Katsoppa vaikka kuvaa alla. Tuo lupaa jo hyvää.Mutta, mutta. Kukkia oli ulkona enemmän kuin sisällä ja myymälän sisäpuolen tunnelma ei vastannut ulkokuorta. Niinpä jatkoin vieläkin matkaa. Kuntohan tässä jo kohenisi;)

Taapersin ylämäkeen Korkeavuorenkadulle, sillä muistin siellä sijaitsevan jonkun kukkakaupan. Ja niinpä löysin itseni hetkisen päästä. Kukkakauppa Ölanderista. Ja siellähän se oli. Ihana boheemisti sidottu hiukan rönsyilevä kimppu, joka katsoi minua ja sanoi: "Take me home!" Ja niinpä poistuin onnellisena onnistuneista kaupoista. Tässä teillekin kiva tapa reippailla kauniissa kevätsäässä ja samalla kertaa tehdä jotain hyödyllistä! Suosittelen! Tällä kierroksella löytyi jo pari kivaa paikkaa, mutta otan vastaan enemmän kuin mielelläni vinkkejä hyvistä kukkakaupoista.


The weather was gorgeous on Saturday a week ago. I usually buy my flowers from the same place but this time I decided to have an ad hoc "flower walk" in Helsinki. I invented this all by myself: have some exercise and at the same time find new (read best) florist in town. I visited 5 of them and ended up having two favourites. Form & Flora in Bulevardi and Ölander in Korkeavuorenkatu. Addresses below.

Kauppatori: Pohjois-Esplanadi, Helsinki
Form & Flora: Bulevardi 7, 00120 Helsinki
Livingroom: Iso-Roobertinkatu 3-5, 00120 Helsinki
My Garden: Pieni Roobertinkatu 4, 00130 Helsinki
Ölander: Korkeavuorenkatu 2, 00140 Helsinki2 comments:

  1. Inbloom Uudenmaankadulla - etkä koskaan enää halua muualle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Saara vinkistä. Nyt muistinkin, että olen usein ajanut siitä ohitse ja nähnyt vain vilauksen auton ikkunasta ajatellen, että tuolla pitäisi joskus piipahtaa. Nyt Inbloom on "to do" listalla. Siis viikonloppuohjelma jo tältä osin valmis.

      Delete