Monday, 11 May 2015

Weekend in Switzerland

Sveitsi on upea maa. Se tuli todettua viikonloppuvisiitillä Genevejärven kupeeseen. Enemmän tällaisia viikonloppupyrähdyksiä irti arjesta! Aivot kaipaavat stimulanssia ja sitähän tuollaislla reissuilla riittää. On ihanaa katsella vain vähän erilaista katukuvaa ja erinäköisiä ihmisiä kuin tavallisesti.  

Meillä tuo reissu suuntautui Lausanneen ja Geneveen. Mahtavia kaupunkeja molemmat. Suomessa kun asuu, on tottunut liikkumaan pitkiäkin matkoja autolla täällä maan rajojen sisällä paikasta toiseen. Keski-Euroopassa junalla liikkuminen on superkätevää. Kaupungin keskustasta toiseen ilman hässäkkää auton vuokrauksen kanssa. Ja kun viikonloppumatka oli kyseessä niin emme edes viitsineet harkita auton vuokraamista. Niinpä hyppäsin ihan muutamassa minuutissa käsimatkatavaroineni Geneven lentokentän alla sijaitsevalta juna-asemalta junaan joka kiidätti minut upeiden rypsipeltojen ja viiniviljelysten halki Lausanneen (alla). Nyt en ollut kuitenkaan menossa hiihtämään vaikka vuoret junan ikkunasta hetkellisesti välähtivätkin. 


Lausannen hotelliksi valikoitui Beau Rivage Palace. Suosittelen, jos haluat irrottaa jalat maasta hetkeksi. Siellä pääset leijumaan ylellisyyskuplaan niin halutessasi ja todellisuus on hotellin nettisivujakin upeampi. Joskus näinkin päin.
Jos Lausanneen eksyt, piipahda Olympiamuseoon, joka sijaitsee Genevejärven rannalla. Me tyydyimme katselemaan museota vain ulkopuolelta ja sielläkin riitti kivasti nähtävää. Paavokin se siellä juoksenteli pihamaalla ja olympiatuli roihusi sateesta välittämättä.
Nuo maisemat tsekattuamme suuntasimme kohti Geneveä. 

Sveitsin frangin nykykurssi ei kyllä juurikaan innoittanut shoppailemaan. Tyydyin lähes ikkunashoppamaan ja valinnan varaa olisi ollut vaikka kuinka: kaikki nämä alla olevat kuvat ovat 100m etäisyydellä toisistaan. Ihania kenkiä (alla, missähän minä niitä pitäisin, en keksinyt) ja laukkuja ja kaikkea mitä jokainen nainen voi vain toivoa. Mutta jätin ne shoppailut toiseen kertaan.
En ole museoihminen, mutta kun yksi sellainen oli tarkoitus matkan varrelle sovittaa niin olkoon se sitten luksuskelloja valmistavan Patek Philippen museo. Sisällä ei saanut kuvata lainkaan niin räpsäisin otoksen sisäänkäynnistä, joka sekin oli aika komean näköinen.


A weekend in Switzerland: what could you expect: nice landscape, luxury hotels, fancy shopping, Olympic museum and of course Swiss watches in Patek Philippe museum. So nice and beautiful country.


1 comment:

  1. Upeita kuvia! Alppimaisemissa viihtyy aina.

    ReplyDelete