Sunday, 7 June 2015

First day in the archipelago

Joka kesä meillä on vakkaripaikat mihin suuntaamme veneen keulan kun vain sää sallii. Veneemme on laiturissa kävelymatkan päässä kotoa ja siksi yritämmekin hyödyntää lämpimät kesäillat siten, että työpäivän jälkeen ehtii vielä muutaman tunnin veneretkelle. 

Pääkaupunkiseudun liepeillä on niin monta kivaa paikkaa mihin ajaa alle tunnissa ja kun kesä on niin lyhyt täytyy ottaa kaikki ilo irti veneestä. Yksi näistä paikoista missä käväisemme aika ajoin on Paven Espoossa Pentalan saaressa, minne ajaa veneellä aika nopeasti illalliselle. Tai niinkuin nyt viikonloppuna, lounaalle. Jos kurkkaat Pavenin nettisivuille, niin siellä lukee, että yhteysvenekin toimii toisinaan ravintolan asiakkaille. Kannattaa soittaa ja kysyä, itse en sen tarkemmin tiedä, kun olemme menneet omalla veneellä.

Mutta tässä paikassa on oma charminsa vuosisadan vaihteen huvilatunnelmineen, hiekkarantoineen ja saaristolaismaisemineen. Suosittelen. Onpa paikka suosittu hääjuhlien järjestämiseenkin eli jos suuntaat paikan päälle kannattaa kurkata ettei ravintolassa ole yksityistilaisuutta.

Tässä muutamia tunnelmakuvia Pavenin ravintolasta ja saaren tunnelmasta. Nuorimmainen olisi halunnut kastaa varpaansa jääkylmään rantaveteen, mutta sade sotki suunnitelmat. Ensi kerralla sitten.


Every summer we have couple of islands we visit when boating in the archipelago. Paven located on the Pentala island is one of them. It is only a short boat ride away from our home. Sometimes after work we just walk to our marina and jump n the boat and take a visit to have dinner on a warm summer evening. Haven has it's own charm whit the sandy beach and cosy restaurant with great food. Worth a visit.

1 comment:

  1. Kauniita kuvia jälleen! Meidän lähikuppila, lapset ovat viettäneet taas tuolla koko viikonlopun. Yöpyivät jopa siinä viereisessä seuramme toisessa rakennuksessa Harrys paviljongissa. Lapset ovat kastaneet jo talviturkkinsa, minä vilukissa en moiseen pysty. Ehkäpä törmäämme siellä vielä tänä kesänä. Keskiviikkoisin olemme siellä yleensä aina, koska silloin siellä on kisat eli onsdagssegling. Kivaa sunnuntaita!

    ReplyDelete