Tuesday, 2 June 2015

My daughter's wardrobe

Tiedättehän ne päivät kun ei saa mitään aikaiseksi ja unohtuu iPad tai läppäri sylissään virtuaalimaailmaan? Tai sitten ne päivät kun jättää kaikki koneet sikseen ja tarttuu tuumasta toimeen. Tässä eräänä päivänä totaalinen hurrikaaripuhuri iski minuun ja päätin ryhtyä mahdottomalta tuntuvaan urakkaan. Nimittäin tyttäreni ylitsepursuavan vaatekaapin järjestämiseen. Aina aika-ajoin huomaan lasteni taas kasvaa hurahtaneen ja mietin, että mitä niille tulikaan syötettyä iltapalaksi kun ovat yhdessä yössä kasvaneet ulos kaikista vaatteistaan. Vai kutistuivatko ne vaatteet pesussa/ kuivausrummussa? Eli lapsilla sama ongelma kuin aikuisilla: ei mitään päälle pantavaa. Tosin ihan eri syystä.

Tyttäreni huoneeseen teetettiin remontin yhteydessä kokonaisen seinän verran minimalistisia vaatekaappeja. Ja niihin mahtuukin paljon - ihan liian paljon - kaikkea, mikä on vain helppo sujauttaa katseilta piiloon. Ja sinne ne sitten tuppaavatkin unohtua. Niinpä kannoin kaikki pieneksi jääneet merkkivaatteet (Geox, Peak Performance, Ticket to Heaven jne.) kellariin kirppiskassiin ja muut merkittömät UFF-laatikkoon. Ja aaah, mikä ihana järjestys kaappiin syntyikään.Vinkki vitonen, jos siellä lukijoissa on muita perheellisiä, olen nimikoinut nuo kaikki vaatetankojen alla olevat neljä laatikkoa sen mukaan mitä mihinkin kuuluu laittaa. Joskus nimittäin tuo rakas aviosiippakin intoutuu hoitamaan lasten pyykkihuoltoa ja on ihan kiva kun kukin vaate menee oikeaan lokeroon. Puhumattakaan siitä, että tyttäreni itsekin löytää vaatteille oikeat paikat (silloin kun jaksaa ja muistaa huonettaan siivota).

Ainoa asia mitä tässä pohdin on se, että eipä kestä kauaa kun koko rumba on taas edessä uudelleen. Mutta nautitaan tästä väljyydestä ja järjestyksestä niin kauan kuin sitä kestää.

There is a large built-in wardrobe in my daughter-s room. The carpenters built it during the renovation and it is huge. I even had difficulties fitting it in one picture with the camera lens I had when shooting these pictures. 

I strongly recommend sometimes putting away all the electronic devices. You get so much more done when not hiding behind the screens. I was like a hurricane couple of days ago carrying things to the basement and wondering what happened to my little girl: she's grown so much that all her summer clothes from previous year looked like clothes made for a little doll;)

No comments:

Post a Comment