Thursday, 2 July 2015

A stroll along the seaside

Suomi on ihana maa varsinkin kesällä. Mutta maailma on täynnä muitakin ihania paikkoja ja tässä yksi niistä. 

Sentosan saari on kiinni Singaporessa sillan ja köysiradan kautta. Saarella on vaikka mitä nähtävyyksiä Universal Studiosista vesipuistoihin, mutta sweetspot, mistä moni ei tiedä, on Sentosan saaren itäkärjessä sijaitseva Sentosa Cove, jossa sijaitsi myös yksi matkamme hotelleista, W Sentosa Cove. Todellinen rauhan tyyssija, jonne oli mukava palata kaupungin sykkeestä ja Universal Studioiden jytkeestä. 

Tuolla kyseisellä alueella on käsittääkseni saaren ainoa asuinalue. Huvilat ja modernit kerrostalot on rakennettu eksklusiivisesti meren rannalle. Rantoja kiertää Espoon rantaraitin tapaan ihana kävelypolku mukaillen rannan muotoja. Kävimme iltakävelyllä pariin otteeseen kyseisillä poluilla ja oi, miten kaunista siellä oli. Sisustuksesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneena pääsin vilkuilemaan toinen toistaan upeampia taloja valitettavasti vain ulkoapäin, vaikka sisälle kurkistaminenkin olisi kiinnostanut kovasti. Talojen pihalla nököttivät parkissa Roll Roycet (!) ja Porschet, Ferrarit ja Lambourghinit, mikä omalta osaltaan kertoi jotain asukkaista taloissa. Todella jännä juttu - kertoo varmaan kulttuurieroista - oli se, että vaurautta ei yritetty piilotella puskien ja aitojen taakse vaan päinvastoin, sen annettiin näkyä. Vai mitä sanotte täysin läpinäkyvistä lasiaidoista? Siis sellaisista, että jokainen ohikulkija voi kurkistella kun siemailet drinkkiä poolisi reunalla...

Ja katsokaapa tätä alla olevaa kerrostaloa kuinka kauniisti parvekkeet on muotoiltu ja millä tavalla piha-alue on huoliteltu patsain, vesiaihein ja poluin. Niin upeata.Sentosalla pääsee viettämään rantaelämääkin… varta vasten rakennetuilla hiekkarannoilla. Kasvillisuus on todella vehreää ja kaunista. Ja välillä voi käydä lounaalla paikallisella beach clubilla Tangjong Beach Club, jolla oli oma uimaranta ja uima-allas. 
Eli jos Suomessa sanoo oma maa mansikka muu maa mustikka, niin voi kyllä pohtia sanomisiaan pariin otteeseen noita maisemia katsellessaan. Kyllä muuallakin voi olla ihanaa.

Even though Finland is soooo beautiful in summer there are other spots in the world that can compete with the beauty of our home country. One of these places is Sentosa Island which is part of Singapore connected to the city with a bridge and a cable car. 

There is a sweetspot on the eastern part of the island called Sentoa Cove. You can take a stroll along the seaside and see the beauty of the lovely bungalows and nice architecture of the larger condominiums. 

And if you a more of the beachgirl-type you can just take a visit to one of the beaches on the island.

No comments:

Post a Comment