Sunday, 12 July 2015

Hotellife

Singaporen matkaan ja sen jälkeiseen elämääni ei ole mahtunut kovin paljon arkista kotona oleilua. Siksipä postausten aiheetkin kiertävät tällä hetkellä kodin kaukaa ja näiden viimeaikaisten postausten perusteella voisin melkein nimetä blogin matkailublogiksi:) Viime viikot ovat nimittäin koostuneet matkoista ja töistä eli ajasta ihan muualla kuin kotona. 

Kun matkustamme, asumme melkein kaikkein mieluiten vuokratussa huoneistossa tai talossa. Mutta tänä vuonna nuo majapaikat ovat olleet pääasiassa hotelleja. Siis ihania sellaisia, mutta hotellielämäänkin turtuu ja ravintolassa syöntiinkin kyllästyy, niin mahtavaa kuin se sen hetken onkin. 

Aina kotiin tultuani arvostan suuresti oman kodin vapautta valita milloin syön ja mitä syön ja missä asussa kulloinkin ruokapöydän ääreen istahdan. Tai niitä aivan tavallisia juttuja. Rentoa meininkiä toisin sanoen. Yksi matkalla olon ihanuudesta on kotiin ja normaalielämään paluu kunnes taas jossain vaiheessa matkakuume taas iskee. Tiedäthän sen tunteen? Mitä sinä preferoit matkallasi? Kumpi on pop hotelli vai huoneisto/talo? 

Pidemmittä puheitta tässä niistä hotellihetkeistä muutamia. 

Sveitsi/ Lausanne
Pitkä keväinen viikonloppu Genevejärven rannalla. Tänne olisi voinut jäädä hitusen pidemmäksi aikaa jos vain säät olisivat suosineet.
Sentosa Island ja Singapore
Kaksi hotellia, kaksi ihan erilaista tunnelmaa. Ensimmäinen rauhan tyysssija, toinen bisneshenkinen cityhotelli. Rakastuin ensimmäiseen. Jälkikäteen minulle selvisi myös syy sille miksi en löytänyt Singaporesta sitä unelmien taloa tai huoneistoa vuokrattavaksi. Maassa nimittäin vaikuttaa olevan kiellettyä lyhytaikainen asuntojen vuokraus sillä minimiaika vuokraukselle on 6kk.

Poolielämää rakastavalle:Cityshoppailijalle:Espanja/ Madrid
Työmatka vei minut Madridin kuumuuteen muutamaksi päiväksi. Ne päivät kuluivat keskustan ulkopuolella sijaitsevassa koulutuskeskuksessa tiivistahtisen ohjelman rytmittämänä niin, ettei 40 asteen kuumuuskaan päässyt juuri haittaamaan elämää. Mutta Finnairin ainoa päivittäinen paluulento lähtee kello 10.15, mikä väistämättä tarkoitti yhden yön makoisia unia tässä sängyssä.


Ja niillä työpäivien tauoilla ehdin sentään hetkeksi ulos happea (lue hellettä) haukkaamaan ja parhaimmillaan 1500 vanhoja oliivipuita ihailemaan. Koskettavaa nähdä jotain näin vanhaa.
Ehkäpä syksyn tultua bloggausaiheet keskittyvät enemmän neljän seinän sisälle, mutta ammennan nyt näistä aiheista, jotka mahtuvat elämään juuri tässä ja nyt. Ja siihen mitä kameran syövereistä löytyy.

When travelling we usually avoid staying in hotels and rent a house or an apartment instead. This year we have made contrary choices. In the spring we stayed for a weekend in Switzerland, in the summer in Singapore and this week I travelled alone to Madrid for my job. Living in a hotel can be nice and luxury but at the same time you loose your freedom to choose certain things you can at home. Therefore I always long back home after a while in a lovely hotel. No matter how nice it is.

What are your preferences when travelling?

No comments:

Post a Comment