Monday, 13 July 2015

My favourite houses

Piipahdin sunnuntaina asuntomessuilla Vantaan Kivistössä. Ilman mitään kummempaa suunnitelmaa vaeltelin läpi kaikki omakotitalot löytääkseni ideoita ja inspiraatiota omaan sisustukseeni. Muutama kiva juttu jäi messuilta mieleeni ja tässäpä ne koottuna.

Villa Kapee, kohde 26
Sisäpuolella valoa tulviva talo, joka ulkoapäin hämää mustanpuhuvalla olemuksellaan. Sisustuksessa käytetty nyt niin trendikkäitä värimetalleja, jotka toimivat ainakin tällä hetkellä.
Villa Falken, kohde 30
Fiskarhedenvillanin New England –tyylinen messutalo Villa Falken oli poikkeava ilmestys muiden joukossa. Vaikka sisustus oli aika romanttinen minun makuuni, oli talossa aika ihana tunnelma ja yhtenäinen linja sisustuksessa jatkui läpi talon, kas näin.Villa Urban, kohde 35
Kolmas ihastuksen aihe löytyi sisustussuunnittelija Isa Strandin ansiosta Villan Urbanista. Olohuoneen Meridienin sohva (myynnissä Blomerilla) sopisi hyvin meillekin.LakkaLaine, kohde 22
Lakka kivitalojen LakkaLaine, kohde 22, oli upea, skandinaavinen ja avara ja erottui minulle kirkkaan ykkösenä kaikin puolin. Sisääntulo syvennyksen kautta taloon oli kuin olisi astunut ison funkkistalon syleilyyn. Huippuavaraa alakertaa ei oltu pilattu ylenpalttisella huonekorkeudella vaan tunnelma oli moderni ja intiimi samalla kertaa. Tällainen tunne on joskus vaikea saavuttaa uusissa vitivalkoisissa kivitaloissa. Rakennetaan ateljeemainen korkea olohuone, jossa katto ulottuu monen metrin korkeuteen ja valtavat ikkunpinnat pitää sitten peittää lamelliverhoilla, jotta naapurit eivät tirkistele sisään ja kevätaurinko häikäise. Tässä talossa ei sitä ongelmaa ollut, vaan sisällä vallitsi tasapainoinen tunnelma. Tykkäsin todella paljon. Sisustus oli tekstiilien osalta koottu pitkälti Balmuirin mallistosta ja musta, ruskea ja valkoinen komppasivat samaan tahtiin.


Jos jotain ihmeteltävää tästä ihannetalosta jäi, niin yläkerran lastenhuoneista puuttuneet säilytysratkaisut. Mutta ehkäpä ne ilmestyvät sinne messujen päätyttyä.

Muitakin kivoja taloja löytyi kuten ystäväni Noran sisustama Villa Beauty, josta voit lukea enemmän täältä.

Here are some snapshots from the Housing Fair 2015 in Kivistö, Vantaa. My favourite was the fourth modern Scandinavian House with warm atmosphere and nice pure architecture.

2 comments:

  1. Hyvä postaus, oma suosikkini oli Villa Urban ja Isan sisustus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentistasi. Noissa messutaloissa kävellessä ei aina ihan heti avautunut mikä oli kivaa ja mikä ei, eikä ihan kaikista kivoista jutuista tullut otettua kuvaa. Muutenkin osa tapahtumasta menee joskus sivu suun ja kokematta jos keskittyy liikaa kuvaamaan kaiken, Siksi oli kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta ja että sain ikuistettua oleellisen.

      Delete