Wednesday, 22 July 2015

The study after the renovation

Työhuone näyttää nykyisellään tältä. Seinät maalattiin klassisella beigellä ja lattiamateriaali vaihtui lautalattiasta samanlaiseen parkettiin kuin alkuperäinen tammiparketti olohuoneessa. Niin kaunis kuin maalattu lautalattia onkin, halusimme yhtenäisen linjan oleskelutiloihin ja siksipä parketti sopi mielestämme tähän tilaan vallan mainiosti. 

Tammityöpöytä on ainakin sata vuotta vanha ja kaiverrukset pöydässä on varmaan aikoinaan joku taitava puuseppä askarrellut. Pöytä on kulkenut miehen suvussa sukupolvelta aina seuraavalle. Työtuoli on maailman epämukavin istua ja sen vaihto on suunnitteilla. Mutta siinä istun ja näpyttelen näitä blogitekstejä ja muokkaan kuvia sen kaltaisiksi että niitä kehtaa julkaista. Kuvauksesta puheen ollen yritän nyt opetella RAW kuvien käsittelyä ja siitä innostuneena/turhautuneena tuskailin tässä yksi ilta tuntitolkulla koneen ääressä. Ehkä pitäisi mennä jonnekin kuvankäsittelykurssille. Ongelmana ei nimittäin ole niinkään kuvien käsittely vaan kuvien tuonti kuvankäsittelyohjelmiin. Huoh.

Yhden seinän peitoksi puuseppämme nikkaroi kirjahyllyn, johon mahtuu, mahtuu ja lisään vielä kerran, mahtuu tavaraa. Siis aivan uskomaton määrä. Ja tv on myöskin löytänyt paikkansa kirjahyllystä. Pohdin tosin kuinka kauan tuota tv:tä vielä tarvitaan sillä iPadin kautta katselu on itse asiassa ihan mukavaa. No, siihenkin on varauduttu siten, että jos tv tuosta häipyy, on siihen kohtaan jo hylly valmiina.

Kakluuni on näistä meidän kakluuneista sitä uudempaa mallia:) Se toinen, olohuoneen kakluuni, oli aikoinaan vanhanaikainen kun taloa rakennettiin ja tämä modernimpi versio oli ilmeisesti valittu 1900-luvun alussa tähän huoneeseen.

Ikkunoihin ripustettiin sekä pimennysrullaverhot että Interior Partnersin valmistamat pellavalaskosverhot. Sohva on aikoinaan Skannosta hankittu. Caravaggion kattovalaisin istuu hyvin tähän tilaan vaikken muuten kattovalaisimien anatamasta valosta niin välit´äkään. Mieluummin sytytän pöytävalaisimet ikkunalaudalla antamaan tunnelmaa.

In my series of "before and after" I'll show you today our study/guestroom. The desk is more than 100 years old and it has travelled through generations from one generation to the next one in my husband's family. I really like the tiled stove and the huge bookcase built by our carpenter. 

The lamps in the room are by Caravaggio and Flos. I really like modern lamps since they break the style of the old furniture.

No comments:

Post a Comment