Saturday, 1 August 2015

C - like cottage

Jokaiseen kesääni kuuluu ehdottomasti mökkeily. Mutta ei siinä traditionaalisessa mielessä miten se Suomessa yleensä käsitetään. Eli joka viikonloppu mökille ajo tai koko loman vietto kesämökillä. Me käydään kerran kesässä mökillä ja siinä se. Tähän on ihan käytännön syy ja se on pitkä ajomatka, jonka jaksaa vain kerran kesässä. Perillä viivymme säistä ja kesäloman muusta ohjelmasta riippuen muutamista päivistä pariin viikkoon. Ja tänä kesänä voikin arvata, että säät eivät saaneet meitä viipymään viikkoa kauempaa.

Mutta mikä tuossa mökkeilyssä sitten kiehtoo? Odotan joka vuosi sitä, että pääsen lämmittämään rantasaunan ja pulahtamaan vilvoittavaan järveen. Ja sitten takaisin saunaan ja taas järveen. Tai sitä, että voin seurata paikallisia vieraita pihapiirissä. Alueella liikkuu nimittäin joka vuosi muutaman komeasarvisen poron lauma. Mutta ehkä se tärkein syy on se, että tällä paikalla on tärkeä sija sukumme historiassa. Onhan talo isäni lapsuudenkoti.

Pihapiiri punaisine tupineen ja mansikkamaineen on kuin tuulahdus menneestä maailmasta. Ja aika pysähtyy kun tänne pääsee - onhan lähimpään kauppaankin kymmenien kilometrien kauppa. Todellinen rauhan tyyssija siis.l


We have one tradition each summer: our summer cottage. But we do not use the cottage in the very typical Finnish way: drive there every summer weekend or spend there most of the summer holidays. We get there only once in a summer and stay from a couple of days till couple of weeks depending of the weather. I love swimming in the lake running back to sauna and repeating it again. Or picking the berries of socialising with the stunning local reindeers. 

There is also a certain reason for visiting this special place: it´s been my dad's childhood home and has belonged to my family for ages. 

No comments:

Post a Comment