Tuesday, 4 August 2015

Kartanoromantiikkaa ja muita matkavinkkejä

Suomi on täynnä ABC-asemia, joihin autoilija ajautuu tahtomattaan, jollei itse tee asialle jotain ja ota asioista selvää. Kaikella kunnioituksella näitä huoltoasemia kohtaan - saahan niistä kaikki ne palvelut, joita autoilija tarvitsee - jätän ne silti muille. Sillä Suomi on täynnä toinen toistaan kivempia paikkoja silloin kun auton keulan suuntaa kohti määränpäätä läpi Suomen.

Mikkelin liepeiltä löytyy supersuosikkini Tertin kartano. Siellä voi kallistaa päänsä tyynyyn niin halutessaan (hotelli) tai täyttää vatsansa herkuillisilla aterioilla, sammuttaa kahvihampaan kolotuksen tai shoppailla tuliaisia. Tänne löysimme sattumoisin muutama vuosi sitten ja nykyisin vaikkapa ajellessamme Lapin lumille tai muille retkille, yritämme pysähtyä täällä hetkeksi.

Vaaleanpunaisessa kartanorakennuksessa on ravintola ja majoitustilojen vastaanotto ja muissa rakennuksissa kahvila sekä myymälöitä. Ei hullumpi pysähdyspaikka esteetikolle, suosittelen.

If you travel in Finland it may be a good idea to find you where to have your breaks during the trip. Finland i so beautiful especially in summer. Tertti Manor is one of those places worth visiting. They have a couple of guest rooms and a cafe, a restaurant and small shops to bring great souvenirs back home.Muita kotimaan matkavinkkejä ovat ravintolasuositukseni Mikkelisssä ja Kuopiossa, kiitos Tripadvisorin. 

Here are my tips for a couple of restaurants if you're travelling through Finland. Thank you TripAdvisor!

Bistro Vilee: Savilahdenkatu 11, 50100 Mikkeli
puh (015) 210 663, bistro@vilee.fi
- Lähiruokaa laadukkaasti kivassa miljöössä.

Trattoria SorrentoSnellmaninkatu 22, 70100 Kuopio
Puh: 045 8966009, info@trattoriasorrento.fi
- Superaito italialainen pikkuravintola kohtuuhintaan.

No comments:

Post a Comment