Thursday, 24 September 2015

Eight times seven

Siitä on kauan aikaa. Itse asiassa todella kauan. Mutta se oli mieheni ansiota tai syytä. Ja en voi kuin kiitellä hänen jääräpäisyyttään. Olisin itse silloin päättänyt toisin, mutta onneksi en saanut tahtoani läpi. 

Olin kerran erään ystäväni häissä, jossa morsiamen isä piti puheen. Ainoa asia, mitä tästä hienosta puheesta muistin oli se, kun hän totesi tyttärelleen ja tämän tuoreelle aviomiehelle seuraavaa: "Onnellinen avioliitto on sellainen missä vaimo valitsee kaapin ja värin ja mies kaapin paikan." No meillä tuo ei mennyt ihan noin kun kysymys oli ruokapöydän tuoleista, sillä valinnan teki sitten lopulta mies. Mutta okei, olihan tuoleista kysymys. Ehkä tuo aiemmin mainittu pätee vain kaappeihin. 

Mutta meillä on näitä tuoleja kahdeksan kertaa seitsemän. Eli Arne Jacobsenin seiskatuoleista on kyse. Ei kyllästytä vieläkään yhtään, ei yhtään. Mukavat, ihanat, käytännölliset ja ajattomat. That´s it. Pöydän voisin jo vaihtaa mutta tuoleja en. Niin kovasti olen niihin tykästynyt. Eli mitä tästä opin? Klassikko kestää aikaa ja muotivirtaukset tulevat ja menevät. Siis mieluummin satsaa kuin pihistele jos se vaan on mahdollista.


It is a long time ago when this happened. In fact a really long time ago. But I can only blame my husband. And I can only pay tribute to his stubbornness. I would have made different kind of decision  but fortunately I did not get it my way.

Also a long time ago at my friend's wedding the bride's father gave a speech. The only thing I remember from this wonderful speech, when he told his daughter, and her newly wed husband as follows: "A happy marriage is one where the wife chooses the cupboard and the color of it and the husband where the cupboard will stand." 

Well our issue wasn´t a cupboard but the chairs in the dining room: The final choice was in the end the one my husband suggested. Ok, maybe that previously mentioned applies only to cupboards.

But we chose these "Seven" chairs designed by Arne Jacobsen. And I still love them. They are comfortable, lovely, functional and timeless. That's it. The table I could already change but the chairs never.

8 comments:

 1. No onhan noi todellakin ajattoman kauniit ja raikkaatkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos niin munkin mielestä. Ja helppo yhdistää monenlaiseen sisustukseen. erityisesti tykkään siitä kun puun syyt kuultavat valkoisen läpi. se ei ehkä näy kuvissa, mutta luonnossa sitäkin enemmän.

   Delete
 2. Kyllä vaan, seiskat kestävät aikaa eikä niihin kyllästy! Meillä on kuusi seiskaa kokonaan valkoisena ja ne ovat loistohankinta vuosien takaa! Jostain tänne blogiisi päädyin ja taidan jäädä lukijaksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just noin, kun ostaa kerralla kunnollista ei tarvitse jossitella myöhemmin tai hankkia ensin jotain sinne päin ja sitten lopulta sen mistä alunperin haaveili. Noita seiskoja on melkein koko ajan myynnissä Bukowskismarketsilla, että jos jollain lukijalle ei tuoleja ole vaikka niistä haaveileekin, niin sinne vaan bongaamaan.

   Ja tervetuloa Titta seuraamaan blogiani, kiva, että löysit tänne!

   Delete
 3. Meillä on sama satsi, kahdeksan kertaa seitsemän, mutta valkoisella maalipinnalla. Tuo tuolin muoto on niin täydellisen harmoninen, että aina vaan siinä silmä lepää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huonekaluista tuolit ja valaisimet ovat heikkouteni. Ajankohdasta riippumatta näissä molemmissa tulee vuosi toisensa jälkeen uusia ja kauniita vaihtoehtoja. Ja montakohan tuolia yhteen asuntoon mahtuukaan? Eli klassikossa on vähän se ongelma, että juuri muuta ei sitten moneen vuoteen tarvitakkaan:)

   Delete
 4. Hyvät ovat yhä. Meillä on hyvin samankaltainen ruokapöytä kuin teillä. Olen miettinyt, että voisiko sen käsitellä jollakin valkoiseksi tai mahdollisesti mustaksi, niin saisi hieman vaihtelua. Sehän kestää ja kestää ja tavallaan myös malliltaan hyvin ajaton, mutta vaihteluakin kaipaisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä tuo pöytä voisi olla hitusen suurempi eli maalaminen toki muuttaa ilmettä mutta ei auta siihen koko-ongelmaan.

   Delete