Sunday, 13 September 2015

Fashion photo shoot in Paris

Muutaman päivän matkan aikana ehtii nähdä ja kokea aika paljon ja matkan muistot tiivistyvät aivojen sopukoihin tavallisesti vasta matkan päätyttyä. Vähän niinkuin maukas kastike, joka haudutellaan ja keitellään kokoon ja vasta aikansa muhittuaan ja kokoon kiehuttuaan kastikkeen parhaat maut tulevat esiin. Niinpä en tavallisesti tee matkojeni aikoina postauksia vaan keittelen tarinat kasaan vasta kotiin saavuttuani ehdittyäni sulatella näkemääni ja kokemaani hetken. Nyt on siis luvassa useamman postauksen pläjäys tästä kauniista suurkaupungista.

Aloitetaan klassikosta, Eiffel-tornista, joka tottahan toki on ensimmäisenä katsastuslistalla. Olinhan matkalla tyttäreni kanssa ja hän oli toivonut näkevänsä tämän yhden kaupungin kuuluimmista nähtävyyksistä. Hotellimme sijiatsi Tuileriesin puiston liepeillä, joten Eiffel oli kävelymatkan päässä. Niinpä suuntasimme sinne heti saavuttuamme kaupunkiin.

Kävelimme Seinen rantaa ja tupsahdimme lähes tornin juurelle yllättävästä suunnasta, ihan tornin läheltä Rue de l'Universiten suunnasta. Suosittelen tätä lähestymiskulmaa, sillä torni kirjaimellisesti tupsahtaa melkein syliin.
Istuimme hetkeksi puiden katveeseen levähtämään. Ympäristössä touhuili muutamia ihmisiä kantaen kaiken näköistä tavaraa ja tyttäreni ihmetteli, mitähän  nuo ihmiset puuhaavat. Itselläni kävi mielessä muotikuvaus - sen verran järeää kamerakalustoa kaikkineen kannettiin paikalle. Ja hetken päästä ohitsemme kävelikin mallin näköinen nuori neito stylistin näköinen tyyppi kintereillään. Tämä nuori nainen oli jotenkin tutun näköinen ja en tietenkään malttanut olla huikkaamatta: "Hei, oletko suomalainen?" Hän kääntyi, huusi joo ja heilautti iloisesti kättään. Sanoin vaan, että työn iloa ja hän jatkoi matkaa kiivetäkseen kuvattavaksi läheiseen lyhtytolppaan. Autenttinen muodin pääkaupunki siis. 

Jonkin aikaa googlailtuani keksin, että tämä tyttö oli nimeltään Anna Nevala. Ei niitä kansainvälisiä suomalaismalleja niin paljon ole, vai onko? Että kiva, että ne jotka työskentelevät ulkomailla saavat sitten töitä. Hyvä Suomi!Täytyy kyllä sanoa, että vaikka Eiffel-torni on pariisilaisille arkea, niin joka kerta kun sen näkee näin turistina, voi vain ihailla taitoa millä tuollainen kaunis rakennelma on saatu aikaan.
Some memories get better when time passes by. So dies all my memories from my travels. Therefore I usually update my blog afterwards and let my brain absorb everything I´ve seen. So here is my first post of my latest trip to Paris, the mecca of fashion and beauty and history. 

This post is about Tour Eiffer and a fashion shoot nearby. We literally walked into a beautiful place in a park nearby in the middle of an authentic photo shoot. And the star was surprisingly a finnish model called Anna Nevala (which I found out after googling) with an international team around her.

No comments:

Post a Comment