Monday, 14 September 2015

How to choose a hotel in Paris?

Hotellin valinta Pariisista on vaikeaa. Kaupunki on tupaten täynnä toinen toistaan kivemman näköisiä majoitusvaihtoehtoja. Mitä siis kannattaa ottaa huomioon? Hotellien lisäksi on tajolla kauniita huoneistoja, mutta ne eivät olleet suunnitelmissa tällä kertaa vaan halusimme nimenomaan asua hotellissa.

Edellisestä omasta visiittistäni oli jo sen verran aikaa, että olin unohtanut täysin mikä sijainti voisi olla hyvä. Sen sijaan muistin kyllä missä asuimme edellisen kerran ja se sijainti ei ollut ihan kaikkein paras eli isojen tavaratalojen "takana" aika kaukana Seinen rannasta. Muistan vain, että sieltä oli pitkä matka kaikkialle. 

1) Sijainti
Tällä kertaa valitsin hotellin, joka sijaitsi Tuileriesin puiston ja Rue Saint Honorén välissä rauhallisella sivukadulla. Sijainti oli aivan loistava, sillä siitä oli melko lyhyt kävelymatka lähes kaikkialle. Kävelimme Eiffel Tornille, isompiin tavarataloihin Printempsiin ja Galeries Lafayettiin. Alueella on ihanat ostosmahdollisuudet, jos halajat joko upeita merkkituotteita (Chanel ja kaverit) tai sitten ranskalaisia merkkejä, joista et ehkä ole koskaan kuullutkaan. Kansainväliset keskihintaiset merkkiliikkeet sijaitsevat myös kävelymatkan päässä. Tämä ei lähtökohtaisesti ollut MINULLE mikään shoppailureissu (ok, tunnustan, ihan tyhjin käsin ei tarvinnut kotiin tulla) vaan enemmän menimme tyttäreni ehdoilla ja jos jotain ostoksia teimme, ne olivat lähinnä hänelle. Olihan kyseessä hänen syntymäpäivälahjareissunsa. Metroa käytimme vain pari kertaa matkalla kohteisiin kaupungin ulkopuolella.

2) Hotellin ikä
Hotellimme oli aika uusi eli se oli kakkoskriteeri valinnalle. Ja on aina. Tai sitten hotellihuoneiden pitää olla vastikään remontoidut. Hotellilla voi olla vaikka kuinka monta tähteä, mutta jos sen läpi on kulkenut tuhannet ja tuhannet matkaajat vuosi toisensa jälkeen ei tähdillä välttämättä ole mitään merkitystä - ainakaan minulle. Mieluummin uusi ja freessi 3 tähden hotelli kuin vanha ja kolhuinen 5 tähden majapaikka. Tämän kertainen hotellimme oli avattu maaliskuussa 2015.

3) Huoneen koko
Kolmas juttu, joka kannattaa ottaa huomioon on se, että pariisilaiset hotellihuoneet ovat todella pieniä. Kannattaa katsoa booking.comista kyseinen hotelli, sillä siellä yleensä kerrotaan montako neliötä hotellihuoneet ovat. Tätä ei välttämättä tule ajatelleeksi jos on matkustellut muissa maissa aiemmin. Mieluusti sitä haluaa huoneeseen sen verran tilaa, että mahtuu matkalaukun avaamaan. Pariisilaiset hotellihuoneet voivat olla 12m2 tai pienempiä jopa. Kahdelle hengelle jaettuna 12m2 on...aika vähän. Voi tulla koti-ikävä.

4) Hotellin tyyli
Neljäs juttu on tyyli. Tykkään itse modernin ja klassisen yhdistelmästä ja senpä vuoksi hotelliksemme valikoitui La Tamise osoitteessa 4 rue Alger, Pariisi. Tässä pikku räpsäys aamiaishuoneesta ja lisää myöhemässä postauksessa.


How to choose a hotel in Paris? This beautiful town is full of choices and it might be hard to make up your mind if you don´t know what to expect. My tips are following:

1) Location
Our hotel was located between Jardin Tuileries and Rue Saint Honoré. The location was perfect as we could practically walk everywhere. You can buy a ticket to the Metro but I prefer walking. That´s how you get more complete picture of the town than travelling underground.

2) The age of the hotel
Our hotel was opened in March 2015. I prefer a new 3 star hotel to an old 5 star hotel. Unless the rooms are recently refurbished in the old one. You can imagine
 how a hotel room looks like after thousands and thousands tourist have left their bookmark in the walls and floors of the hotel.

3) Check out the size of the rooms
Parisian hotel rooms tend to be tiny. Check out the size of the rooms before you book. In some hotels the rooms are around 12m2 and even less and if there are two of you it may feel like you are looking forward to get back home.

4) The style
What do you prefer? Old or modern style or a combination of both? My choice was a combination of classic style with contemporary accents. So here is a seank peak to Hotel La Tamise in Paris. More coming up in my next post.

No comments:

Post a Comment