Saturday, 31 October 2015

I have this thing with doors

Rakastan kauniita ovia. Ovi on käyntikortti rakennukseen ja kertoo talon "persoonasta". Ja varsinkin vanhojen talojen ovet ovat ajan patinoimia ja jotenkin vaan... no ihania. Uudetkin ovet voivat olla kauniita, mutta jotenkin ne joskus näyttävät kovin persoonattomilta. Näille kuvien vanhoille oville voisi vaikka keksiä nimet. Toista samanlaista ei tule vastaan. Ovet on tavallisesti tehty puusta ja niitä koristavat kaiverrukset ja metallista valmistetut koristeet.

Oviin liittyen suosikkini Instagramissa on @lafilleetlaporte. Siellä teemana on jokaisessa kuvassa "La fille" eli tyttö ja "La porte" eli ovi. Ihan simppeli ja hauska idea kun vaatteet ja ovet tavallisesti matchaavat yhteen. Käykääpä kurkkamassa. 

Alla olevat omien kotikulmieni ovet eivät millään muotoa vedä vertoja Pariisin ihanille ja suurille oville, mutta kauniita suomalaisetkin ovet ovat silti. Vai mitä tykkäät? Mikä on sinun suosikkiovesi?

I love beautiful doors. A nice door is like a visit card which tells about the personality - of the house. And what I adore are doors of old houses. You could almost give them names. They have been handcrafted a long time ago and usually cherished by the house owners. Sometimes the old doors have been replaced with new ones. And the newer doors may be pretty also in their own way.

My favourite in Instagram is @lafilleetlaporte. She takes pictures in Paris of the beautiful doors and herself. Go and check it out if you are door fanatic like I am.

If you had to close one of the doors above which one would be your choice?

2 comments:

  1. Oi siinä oli monta kaunista! Mä olen myös ovifani. Vanhat on yleensä kauneimpia :)Täytyykin katsoo tuo instagram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että tykkäsit. Tässä ei ole edes kaikki mitä kuvasin, mutta yritän pitää aina kuvien määrän postauksissa jossain määrin rajattuna ettei teille lukijoille tule "kuvaähky". Ehkä toinen postaus niistä lopuista myöhemmin.

      Delete