Friday, 13 November 2015

My walk-in-closet

Näyttää siltä, että viimeisen kuukauden postauksistani kaikkein suurimman suosion on saavuttanut edellinen "kurkistus vaatehuoneeseeni" postaukseni. Mikähän näissä vaatehuoneissa kiehtoo? Itseänikin ne kiinnostavat, jos joku on sellaisen kotiinsa rakentanut. Ehkäpä se kertoo siitä, että jokainen meistä unelmoi pienestä ripauksesta luksusta elämään. Tavanomaistahan on, että a) säilytystilaa ei ole tarpeeksi ja b) jos sitä on, niin suomalaisten rakennusstandardien mukaan se säilytystila on kovin käytännön läheiseen tyyliin ratkaistu ihan perinteisillä vaatekaapeilla. Ja joskus, jos tarjoutuu mahdollisuus, voi toteuttaa nuo unelmansa tai ainakin inspiroitua muiden unelmista.

No, mutta asiaan. Tässä tulee postaus omasta walk-in-closetistani. Tosin se ei ole ihan ikiomani, sillä miespuoliset perheenjäsenet ovat saaneet oman osansa tuosta säilytystilasta. Tyttärellämme on ikioma kaappirivistö huoneessaan, ja sille varmaankin on kovastikin käyttöä sitten kun teini-ikä lähestyy.

Tässä tilassa ei ollut aiemmin mitään. Ei yhtään mitään. Vain sininen kokolattiamatto ja nuhruiset seinät. Ennen remonttia annoin lapsille luvan pelata sisällä jalkapalloa tuossa isossa avarassa tilassa. Aiemmasta postauksestani löytyvät "ennen" kuvat ja kuvat hallista, josta vie ovi vaatehuoneeseen. Rakensimme (tai raksamiehet rakensivat, jos ihan rehellisiä ollaan) seinät, ja oveksi löytyi kellarista talon alkuperäinen ovi. Oikealle puolelle tuli minun puoleni ja vasemmalle "miesten puoli". Sen olen rajannut näistä kuvista pois, sillä se ei ollut ihan "kuvauskunnossa", if you know what I mean:) Suunnittelin tilaan erilaisia hylly- ja tankosysteemejä ja niihin on tullut pieniä muutoksia matkan varrella. Esim. tuo alempana kuvattu korulokerikko löysi vasta myöhemmin tiensä vaatekaapin uumeniin.Kutsua  Linnan tai muihin iltapukujuhliin odotellessa olen säästänyt iltapuvun, jota tarvitsin muutama vuosi sitten. Mahtuneeko enää päälleni? En uskalla edes kokeilla.
No, olenko tyytyväinen? Kyllä ja en. Käsilaukuille pitäisi olla enemmän tilaa ja leveyttäkin saisi olla hitusen enemmän kaapistojen välissä, jotta tuoli mahtuisi reilusti kaapistojen väliin. Kuvan vasemmalla puolella on se miesten puoli. Tokihan ottaisin koko tilan yksin haltuuni, mutta se ei taida onnistua edes kovalla neuvottelulla. Kivaa on valaistus ja korkea huonekorkeus sekä kaapistojen yläpuolelle mahtuvat laatikostot kausivaatteiden säilytystä varten.

Mitä sinä tykkäät?

This is my walk-in-closet. I share this with my husband and son but I´ve got the right hand side of the closet all by myself. Previously there was actually nothing in this space. Only ugly blue carpet and nothing else. You can see the pictures in my earlier post here and here.

So I planned this little paradise and I am so happy with it. But as you know there is never enough space and it took a while before this post was ready to be published. Sorting through all those clothes and choosing what I still wear and what will go to recycling. It was a huge process. But here is the result. What do you think? Do you like it? 

No comments:

Post a Comment