Monday, 28 December 2015

Snapshots from last week

Paluu arkeen on koittanut mieli kuitenkin täynnä mukavia muistoja. Ja muistot säilyvät parhaiten tallennettuna kuviin. Pikakelaus viime viikosta siis tässä, ole hyvä. Instagrammissa mukanani tunnuksella @goldencupole hengailleet tunnistavatkin jo osan näistä kuvista.

On pääsääntöisesti vain yksi juhla vuodesta, jolloin perheemme kaikki itse hankitut ja perityt tai häälahjaksi saadut hopeat ovat käytössä ja se on joulu. Nyt nuo kauniit esineet voi jo pakata säilytysrasioihinsa odottamaan ensi vuotta.


Parveke oli jo hyvissä ajoin jouluasussaan, samoin kuusi kannettiin kotiin joulua edeltävänä viikonloppuna. Kuusenhakureissu sujui niinkin romanttisesti kuin lainaamalla naapurin kippikärryä ja kuskaamalla kuusi sen avulla Senaatintorin kuusikauppiailta kotiin. Pulkkaa ei kuusen kuljettamiseen tänä vuonna tarvittu. 

Piparkakkuhommat hoituivat samaisena viikonloppuna ja taiteilinpa jopa tuollaisen piparikuusen molemmille lapsille. Tuli aika kivat. Niin ja pitihän suksetkin askarrella tietty.Nappasin parvekkeeltamme tällaisen "stalkkerikuvan" jouluisesta keittiöstämme.

Jouluaattona kiiruhdimme koko perheen voimin joulukirkkoon. Tämä oli suunniteltu aaton ohjelmaan johtuen loistavasta sääennusteesta. Oli kiva päästä  kävelemään ulos kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Oli aivan mielettömän upea päivä ja kuvien perusteella ei voi arvata vuodenaikaa jollei katso kuvattavien vaatteita. #nofilterneeded
Aattona syötiin perheen kesken ja...

Seuraavina päivinä kestittiin vieraita.Ja kun vieraat olivat lähteneet oli aika syventyä kaikkein oleellisimpaan eli lahjoihin ja suklaan syöntiin. Kirjan sivulta 18 löytyi lähes identtinen uusbarokkia edustava Turun Kaakelitehtaan kaakeliuuni kuin mikä meidän olohuonettamme koristaa. 


Mukavaa Uuden Vuoden odotusta!

2 comments:

 1. Tuttu kirja, löytyi minunkin paketistani :) Ahmin sen kannesta kanteen joulunpyhinä ja kirjan kauniit kuvat ja kiehtovat tarinat vain vahvistivat sitä tunnetta, että meidän seuraava kotimme on jugendtalossa.
  En muista olenko aikaisemmin kommentoinut blogiisi, vaikka olenkin seurannut mielenkiintoisia kirjoituksiasi jo jonkin aikaa ja ihastellut vanhan asunnon charmia. Kiitos kun jaat kotinne tarinan meidän lukijoiden kanssa.

  Ihanaa loppuvuotta ja alkavaa uutta vuotta 2016!

  -Marenki

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kannustavasta kommentista. Ihanaa kuulla, että tarinani kiinnostavat. Vanhoissa taloissa on oma tunnelmansa, jota ei uusissa taloissa ole. Ja kun tätä kotia haimme oli ehdoton vaatimus jugendtalo. Onneksi oli onnea matkassa ja löysimme tämän.

   Minulle kävi samoin: ahmin kirjan kertaheitolla, mutta samalla myös ison osan tuosta suklaarasiasta. Mmmmmm, hyvää oli.

   Delete