Friday, 18 December 2015

White and green in the dark

Valkoista, vihreää, valkoista, vihreää. Kutsukaa minua yksipuoliseksi, mutta sellainen vaan olen. Valkoinen on minulle joulukukkien väri vaikka olen kyllä joskus lipsahtanut ostamaan punaisenkin amarylliksen. Aiemmin hakemistani aineksista piti siis loihtia jonkinlaisia joulukukkaistutuksia. En koskaan tykkää ostaa niitä kaupan valmiita kukkakoreja, sillä niissä on aina liian paljon krumeluuria omaan simppeliin makuuni. Niinpä teen asetelmat itse - vai voiko näitä asetelmiksi kutsua?

Opin muutaman asian Suomen parhaalta naisfloristilta Pirjo Kopilta (vai olikohan hän maailman paras naisfloristi?). Ensinnäkin: teemaa kannattaa monistaa ainakin siten, että kaikkia kukkia kannattaa ostaa aina ainakin kaksin kappalein. Toinen idea oli liimapistooli, jolla saa tehtyä mainioita kukka-asetelmia ja kiinnitettyä koristeita, oksia, käpyjä kukka-asetelmiin. Päätin kuitenkin selviytyä tällä kertaa ilman tuota liimapistoolia. Omissa asetelmissani koristeita oli nimittäin ihan minimaalisesti. Mutta ensimmäistä neuvoa noudatin eli vähintään kaksin kappaletta kaikkea.

Elinvoimaiset jouluruusut ihastuttivat hetkisen hehkullaan. Sitten päätin lähteä vähän Lappiin hiihtelemään ja hahaa, sen jälkeen niissä ei ollut kovinkaan paljon ihasteltavaa. Onneksi tajusin napata pari kuvaa ennen kuin lähdin matkaan sillä matkalta palattuani ei olisi ollut kovinkaan kummoista kuvattavaa:)

Noista alla olevista kukkasista kauniin hehkuvana on jäljellä vain hennosti kimaltava hopealanka. Mutta onneksi  amaryllikseni ovat vasta elinkaarensa alkuvaiheessa ja kohta avautumassa. Ihastellen odotan niiden kukkaan puhkeamista. Mutta nämä vihreät ja valkoiset kukkaihanuudet kynttilöiden kera tuovat aivan ihanan tunnelman tuossa tummalla sohvapöydällä, vai mitä?
No comments:

Post a Comment