Saturday, 30 January 2016

Please give me some artsy ideas

Kun muuttaa uuteen kotiin, kestää aikansa ennen kuin kaikki tavarat ja huonekalut löytävät paikkansa. Kodin rakentamisessa on mielestäni kolme vaihetta. Primäärivaihe, sekundäärivaihe ja viimeistelyvaihe. Tuohon ensimmäiseen primäärivaiheeseen kuuluu vanhasta kodista mukaan tulevien huonekalujen asuttaminen sopiville paikoilleen. Sekundäärivaiheeseen kuuluu puuttuvien huonekalujen ja sisustuselementtien hankinta. Yleensähän muutetaan pienemmästä suurempaan ja silloin uuteen isompaan kotiin mahtuu enemmän huonekaluja ja muita sisustusjuttuja.  Ja sitten kun nämä vaiheet on saatu päätökseen, tulee viimeistelyn aika. 

Tuo viimeisin vaihe on se kaikkein haastavin ainakin minulle. Viimeistelyvaiheeseen kuuluu taulujen, verhojen ja muiden ns. koriste-esineiden hankinta - jos nyt kaikkea sitä pikkusälää mitä kodeissa on, voi koriste-esineiksi kutsua. Meillä sitä on suhteellisen vähän, sillä tykkään klassisen minimalistisesta tyylistä. Ja nyt olemme jumittaneet tuossa viimeistelyvaiheessa jo aivan liian kauan. Meillä se tarkoittaa tyhjiä seiniä ja siten sen viimeisen pisteen puuttumista kodin sisustuksesta. Katsokaapa vaikka tätä. Kuva on työhuoneestamme olohuoneeseen. Eikö tuo seinä huudakin jotain taidetta koristeekseen? Kaakeliuunin vieressä seisova lipasto on nyt siinä täytteenä, jotta seinä ei huutaisi tyhjyyttään. Sen voin hyvin siirtää muualle. Mutta j o t a k i n tuohon nyt pitäisi keksiä. Mutta mitä? Otan ilomielin vastaan ideoita, rakkaat lukijani. 


6 comments:

 1. Vaikeita kysymyksiä. Riippuu tietysti millaista tunnelmaa tavoitellaan. Jos piironki jätetään paikoilleen ja halutaan nostalginen tunnelma kuuluisi piirongin päällä olla ovaalinmuotoinen tai pyöreä kakluunin ovien väriä seuraava peili. Itse siirtäisin ehkä piirongin pois ja laittaisin sen tilalle, jonkun ison mustavalkoisen modernin valokuvataulun. Vain rikkoakseni harmonista vanhan ajan tunnelmaa ja saadakseni sohvapöydälle kaverin. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet samoilla linjoilla kanssani. En muista kirjoittelinko tästä jossain vaiheessa aiemmin, mutta juuri tuohon kyseiseen paikkaan meillä on ollut haussa suurehko moderni taulu. Ihan vain jotta huoneeseen ei tulisi liian "mummomainen" tunnelma - huoneessa kun on jo kakluuni, kristallikruunu ja tuo antiikkipiironki. Tarkoitus on rikkoa hiukan tuota tyyliä jollain modernilla. Mutta se taulun metsästys onkin jo monimutkaisempi juttu... Yksi oli jo valittuna, mutta taiteilija vielä muokkasi työtään ja sitten siitä tulikin sellainen ettei se sopinutkaan tuohon viereen. Eli etsintä jatkuu.

   Delete
 2. Se viimeinen silaus on hankala, etenkin omassa kodissa. Ja vaikka olisi visio, oikean yksilon loytaminen ei ole niin kovin helppoa.
  Mina nakisin seinalla modernin hyvan kokoisen maalauksen, muutama varisavy ja yksinkertaiset linjat tasapainottamaan kakluunin ja kristallikruunun koristeellisuutta. Piironki joutuisi luultavasti siirtymaan. Mutta myonnan, en ole kovinkaan yllatyksellinen sisustajana :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saya, nyt meidän täytyy vain alkaa jahtaamaan sitä täydellistä modernia taulua. Helpommin sanottu kuin tehty vaikka itselläni onkin jo jonkilainen visio siitä mitä haluan. Haluaisin, että taulu/ valokuva herättää tunteita ja saa katsomaan yhä uudelleen kun tulee tuohon asunnon paraatipaikalle.

   Delete
 3. Suosittelen vierailua taidelainaamossa :) Eikä kannata lannistua, jos vierailuja tarvitaan useampi, ennen kuin löytyy mitään sopivaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taidelainaamo on kyllä loistava keksintö. Voi kokeilla taulua kotonaan ennen ostopäätöstä. Neillä olikin yksi taulu tuossa vastapäisellä seinällä kerran lainassa. Taulu näytti hyväktä lainaamossa. Mutta sitten kotona seinällämme se olikin ihan harmaa hiirulainen. Nuo huoneen mittasuhteet ovat sellaiset (korkea huonekorkeus ja iso huone), että se vaatii taulukta kokoa ja ehkäpä myös näyttävyyttä.

   Pitää silti yrittää lainaamoa uudelleen.

   Delete