Wednesday, 6 January 2016

Pretty things around me

Kävelen katua ja katson eteen, mutta en näe kuitenkaan mitään muuta kuin ohi kiitävät ihmiset ja punaiseksi vaihtuvat liikennevalot. Syön, mutta teen sen vain velvollisuudesta. Puhun, mutta en kuuntele. Stop! Elämä menee tällä vauhdilla ohi.

Edellisessä postauksessa viittasin uuden vuoden lupaukseeni painaa mieleeni ja (ikuistaa kameraani) pieniä nautinnollisia asioita arkielämästäni. Ja olen yrittänytkin noudattaa tätä nyt kohta viikon ajan. 

Ostan miehelleni joululahjaksi purkillisen lakuja ja syön itse puoliajatuksissani niistä leijonan osan. Hyi minua.  Stop! Hankin joulun jälkeen niitä kolme purkillista ja nautiskelemme koko perhe niistä täysillä. Nam, maailman parasta lakritsia. Tuo pronssin värinen Johan Bülowin lakritsi on suosikkini.


Kun kävelen sitä samaa reittiä, jota olen astunut jo niin monta kertaa elämässäni, pysähdyn välillä ja katson ympärilleni. Mitä kaikkea kaunista ympärilläni onkaan. Otan kuvan lumessa narskuvista kengistäni.
Ja pysähdyn liikennevaloihin ja sen punaisten liikennevalojen katsomisen sijaan katsahdan taakseni vain nähdäkseni auringon kajon taivaan rannassa.


Teen sunnuntaipromenaadin kaupungille ja ohitan presidentinlinnan. Stop! Ikuistan kultaisena kimaltavat aidan tolpat. 


Käymme miehen kanssa kävelyllä pakkasessa pitkin Helsingin katuja. Stop! Ikuistan vielä jouluvalaistuksessa olevan Kaupungintalon.


Niin paljon kaunista löytyy ympäriltämme kun vain huomaisimme sen. Minä ainakin yritän. Yritäthän sinäkin?


2 comments:

  1. Kyllä! Minä ainakin haluan havainnoida ympärilläni olevia kauniita asioita. Ja kaunista voi olla muukin kuin stereotyyppisen kaunis. Tänä talvena olen töihin mennessä monesti ihaillut kauempana horisontissa näkyviä savupiippuja. Oikein odotan selkeinä aamuina työmatkaa. Nyt viimein päivävaatteet päälle ja menoksi. Aion siis ihan vaan tallailla kaupungilla katselemassa kaikenlaista kaunista. Hyvää lauantaita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti kommentista. Kiva, että on muitakin jotka tykkää samalla tavalla. Tuo kaupungilla tallailu on joskus kivaa puuhaa ilman sen kummempaa päämäärää. Ja ainakin tällaisena lumipyrypäivänä erityisen mukavaa.

      Delete