Thursday, 28 January 2016

Throwback Thursday

Torstain kunniaksi saat hypätä kanssani ensin sinivalkoisille siiville ja sitten suksille. Ja kääntää katseet toissa viikonloppuun. Nythän on TBT! Sain vihdoin tyhjennettyä kamerani sisältä löytyvät aarteeni, joten tässä pieni kuvakertomus Levin reissustani. Pikku breikki arkiviikkoon tekee aina välillä terää ja tämäkin reissu oli varsin onnistunut. Etenkin kun pakkanen laski inhimillisiin lukemiin ja lumi oli niin hyvää kuin se vaan Lapissa tähän vuodenaikaan voi olla. 

Mutta ensin oli päästävä matkaan ja matkahan sujui kaikkein nopeimmin Finskin kyydissä. Levi on muuten siinä mielessä kiva Lapin hiihtokohde, että lentokenttä sijaitsee sopivan lyhyen matkan päässä itse varsinaisesta kohteesta. Nopea siirtyminen siis profiililtaan vähän jyrkempiin maisemiin, jossa suksillekin löytyy oikeasti käyttöä.


Early bird eats the worm. Näillä leveysasteilla aurinkoa ei kovin paljon vielä tammikuussa näy, joten aikainen startti tarkoittaa keinovalossa hiihtoa. Mutta silloin saa ainakin ensimmäisenä piirtää suksensa jäljet mäkeen. OK, nuo ekan kuvan jäljet on piirtänyt moottorikelkka, en minä.
Mutta kyllähän se aurinkokin niin kovasti yrittää kurkistaa sieltä tunturien tai horisontin takaa ja jos oikein hyvin käy saattaa auringon valoa nähdä hetkisen verran.


Levin ihan parhaat pizzat löytyvät muuten ravintolasta nimeltään Renna. Pizza oli niin suuri etten meinannut saada sitä mahtumaan kuvaan. Purskahdin nauruun tuon pizzan nähdessäni ja jouduin tiedustelemaan tarjoilijoilijalta olinko tilannut perhepizzan. Nam, melkien kaikki meni silti, se oli niiin hyvää. Suosittelen.


Ja maisemia ja lisää maisemia. Ja viikonlopun hauskanpidon jälkeen koittaa tietysti kotimatka ja Helsingin valot kertovat: kohta ollaan kotona taas. Home sweet home.


 

No comments:

Post a Comment