Sunday, 21 February 2016

Private park with magnolias in London

Jos jossakin, niin Lontoossa, voi törmätä sellaiseen ylellisyyteen kuin ihan keskellä kaupunkia sijaitsevaan yksityiseen puistoon. Matkalla Sloane Squarelta kohti Knightsbridgen metroasemaa kulkee nimittäin katu nimeltään Sloane Street. Ja tuon kyseisen kadun varrelta pääsee ihastelemaan aivan upeaa yksityistä puistoa tai puutarhaa, jonne asiaa on vain harvoilla ja valituilla. Puiston omistaa Ison-Britannian toiseksi suurin yksityinen maanomistaja Cadoganin suku.

Satuin kulkemaan tätä katua pitkin ja havahduin nenääni kulkeutuvaan huumaavaan tuoksuun. Elämme vasta helmikuun loppua ja puiston pensaat olivat juuri puhkeamassa ihanaan kukkaloistoon auringon paisteessa. Ajattelin heti poiketa puistoon ihastelemaan kunnes huomasin, että puistoa ympäröi vankka rauta-aita ja lukitut portit. Oli kuitenkin aivan pakko kaivaa esiin kamera ja räpsäistä pari kuvaa aidan ylitse teillekin nähtäväksi. Ja ennen kaikkea: ihanat magnolian kukat olivat juuri puhkeamssa kukkaan jo tässä vaiheessa vuotta. Oi, kun olisin sattunut paikalle hitusen myöhemmin. Mutta ihanalta näytti kuitenkin jo nyt.

Odotellaan vielä hetki täällä koto-Suomessa ennen kuin saamme nauttia yhtä keväisestä tunnelmasta. Ihanaa talvista sunnuntaita rakkaat lukijani.


2 comments:

  1. Voi miten ihanan vihreää, tule jo kevät Suomeenkin! Kevään odotusta! Inkeri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä. Suomen kevät antaa vielä odotuttaa itseään vaikka muualla Euroopassa on kovinkin keväistä. Hyvää kevätkelien odotusta siis sinullekin!

      Delete