Monday, 7 March 2016

So sweet

Pistetäänpäs pieni tunnustus tähän väliin. Olen aikamoinen herkkusuu. Ravintolassa ruokalistaa selaillessani tarkistan usein ensimmäiseksi jälkiruokalistan ja valitsen alku- tai pääruuan vasta sen jälkeen. Tai matkustaessani yritän tutustua mahdollisimman tarkkaan paikallisiin herkkuihin. Niinkuin viimeisimmällä alppimatkalla. Chamonixin kaupungin kadun varsia nimittäin koristavat toinen toistaan herkullisemman näköiset suklaa- ja muut herkkukaupat ja konditoriat. Ranskassa kun ollaan.

Katsokaapa vaikka tätä macarons-kaupan tarjontaa. Aika vaikea valita mitä haluaa maistaa. 
Tai näistä suklaakaupan herkkuhoukutuksia - aivan oikean perinteikkään suklaakaupan. Sillä Chamonixin kaupungissa on toiminut tämä samainen suklaakauppa, La Chocolaterie Ancey, niin kauan kuin minä muistan. Suklaakauppa on itse asiassa ollut saman perheen hallussa jo vuodesta 1892 vaikka onkin perustettu jo 1821. Aika mahtava ikä vai mitä? Suosikkilistallani on aina tummalla suklaalla kuorrutetut appeliininkuoret ja talon omat tryffelit. Puhumattakaan suklaakuorrutteisista kokonaisista kirsikoista. Aaaah sanon minä. 


Ja entäs nuo konditoriat herkkuine kaikkineen. Valitettavasti kerralla jaksaa vain pienen määrän. Niinpä liian moni herkku jäi maistamatta. Ensi kertaan sitten.Totuuden nimissä urheilullisen rankat päivät vaativat iltaisin vastapainokseen jotain kaloripitoista ja herkullista ja siitä kyllä pidin huolen, että paikalliset herkut löysivät tiensä oikeaan osoitteeseen. Joten tulivathan ne kalorit sitten siellä rinteissä kulutettua. Uskoisin...

Makeaa alkuviikkoa ystäväni. Ja alla koordinaatit herkkujen äärelle, jos joskus eksyt näille "hoodeille".

Coté Macarons
136 r Joseph Vallot

74400 Chamonix-Mont-Blanc

La Chocolaterie Ancey
Téléphone: +33 4 50 53 09 79
Adresse: 98, Rue Joseph Vallot

Chamonix, 74400

Aux Petits Gourmands
168 Rue du Dr Paccard
74400 Chamonix-Mont-Blanc
http://www.petitsgourmands.fr


No comments:

Post a Comment