Monday, 25 April 2016

Balcony: bye winter, welcome spring!

Päästin taas viherpeukaloni vauhtiin. Olihan tässä jo aikakin päästää talviset havukasvit kesälaitumille - ainakin osittain. Mutta koska elämme vielä huhtikuuta muistuttelin itslleni: Do not get carried away eli painoin jarrupoljinta enkä sännännyt päätä pahkaa puutarhamyymälään. Tein hankintani sivistyneesti harkiten kivijalkakukkakaupan valikoimista. Tunnen itseni liian hyvin. Jos lähden tähän aikaan vuodesta puutarhamyymälään en osaa poistua sieltä innostumatta liikaa. Mukaan saattaisi tarttua hallanarkoja kasveja ja se jos mikä harmittaisi. Niinpä tyydyin vasta aloittelemaan tätä vehreämpää sesonkia harkituin hankinnoin.

Talven yli parvekkeen pajukorissa oli talvehtinut pari pienempää havukasvia ja hopealanka, mutta nyt oli aika saada hiukkasen freesimpi ilme. En kuollaksenikaan muista mitä nämä pikku kukkaset olivat, mutta ne näyttivät niin söpöiltä, että pääsivät sulostuttamaan parvekettamme. 


Jos satut muistamaan niin joulun aikoihin parveketta sulostuttivat nämä ja viime keväänä nämä sekä sammaleen vihreää eräänä marraskuuna näin. Ja vihreän valkoinen teema jatkui yhä tänäkin vuonna.Kukkien väliin pistelin vielä nuo havunoksat, joten tästä tulikin sitten tällainen välikausi-istutus. Hahaa, hyvä syy tehdä vaihdos vielä ennen kesää, jos uusi innostus iskee.  Usein teenkin niin, että alkukesän kukat vaihtuvat juhannuksen jälkeen johonkin raikkaampaan. Parissa kuukaudessa kukat jotenkin vain ränsistyvät, jos tiedät mitä tarkoitan?
6 comments:

 1. Tosi kauniita, en itsekkään millään muista noiden nimeä.
  Tuuppa käymään Aurinkokujallakin blogissa ja osallistu arvontaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, täytyypä käydä kurkkaamassa. Ihanaa kevään jatkoa!

   Delete
 2. Näyttää vähän belliksiltä, oiskohan? Ihanaa, vihdoinkin kevät!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin -kevät - nythän on luvattu jo vähän lämpimämpää niin että se oikeasti on tulossa. Jeee!

   Delete